HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEBRİKLER TİMUR, NST CİHAZIMIZ HAYIRLI OLSUN!

23 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 09:33

Türk-Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” adıyla 6 - 7 Eylül 2019 tarihlerinde Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde bir dizi eğitim ve tarama çalışmaları gerçekleştirilmişti.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur’un girişimleriyle Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak üstlendiği bu proje başta Başhekim Hakan Timur ve Ordu için çok önemliydi.

Çünkü eğitim ve tarama çalışmalarını seçkin illerde yapan TAJEV’i Ordu’ya getirmekte ayrı bir başarıydı. Aylar öncesinden başlatılan hazırlıklar bu ayın başlarında sonuç vermişti. Türkiye’nin önemli hastanelerinde önemli görevlerde bulunan Profesörleri Ordu’ya getirmek kolay bir iş değildi.

Hastane için beklentiler vardı. Öne çıkan çalışmalar vardı. Paylaşılması gereken araç ve gereçler vardı. Ve öylede oldu. Doğum esnasında ölümlerin en aza indiği Ordu’da, bugün Türkiye genelinde de üst sıralarda yer aldığımızı biliyor muydunuz? Başhekim Hakan Timur’un da uzmanlık alanı olan Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniği ile ameliyat hanesinde yapılan başarılı operasyonlar artık parmak ısırtıyor.

Bunca değerli akademisyenin Ordu’da toplanmasını başaran Timur’un birde beklentisi vardı. Ve söke söke de alarak hastanenin gücüne güç kattı. Çalışmalar sonrasında Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doğum kliniğinde kullanılmak üzere, doğumda bebeğin kalp atımlarını takip eden ileri teknoloji bir kardiyotokografi (NST) cihazı bağışlandı.

Cihaz, TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü tarafından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur’a teslim edildi. Programda TAJEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Sadece Benim İçin, Ordu Projesi Sorumlusu Prof. Dr. Cem Demirel, Türkiye'de anne ve çocuk sağlığı indekslerine bakıldığında Ordu’nun performansının çok yukarılarda olduğunu söyledi.

Öyle ki, Demirel’in açıklamalarına göre Türkiye genelinde doğum esnasında ölümlerin yaşandığı en az iller arasında ilk beşlerde olduğumuzu duyunca bende Başhekim Hakan Timur’un gayretlerini, azmini ve başarısını hak ettiği haklı gururu buradan kendisine teslim etmek istedim. NST cihazımız hayırlı uğurlu olsun. Tebrikler Timur, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese tebrikler.
 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları