HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YASAKLARDA KALKACAK MI?

28 Eylül 2019 Cumartesi Saat: 08:33

Tarımı turizmle birleştireceğiz. Hayvancılığı turizmle birleştireceğiz. Denizi, doğayı, tabiatı turizmle birleştireceğiz. Dereleri, ırmakları, çağlayanları, şelaleleri turizmle birleştireceğiz. Aklımıza ne gelirse gelsin varış yeri turizm olacak diyen şehrimizin kanaat önderleri. Eyvallah, Rabbim emeklerinizi, çabalarınızı ve gayretlerinizi İnşallah boşa çıkarmaz.

Zira iyi güzelde, Ordu Büyükşehir olunca Turizm dönemin şehremini ile yine dönemin bazı kanaat önderleri şehrin gözde ve güzide yerlerinde Turizm Bakanlığından, tonlarca para verilerek alınan, “TURİZİM İŞLETME BELGESİ” olan mekanları gezerek burada şifaen verdikleri talimatlarla, “Burada alkol satışına müsaade etmiyoruz. Satmaya devam ederseniz ya ruhsatı iptal ya da kapatırız” diyerek koyulan yasakları da kaldıracak mısınız?

O dönemde konulan ve sadece alkol ile de sınırlı kalmayan Turizm de olmazsa olmaz bazı yasakları da beraberinde kaldıracak mısınız? Yiyeceklerde domuz eti, domuz yağı, midye, salyangoz, ahtapot salatası vb gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz yabancı turistlerin olmazsa olmazı bu ürünlerin yasakları devam edecek mi?

Şarapla masaya oturan şarapla masadan kalkan başta Rus, Alman, Ermeni ve diğer ülkelerin vatandaşlarını Ordu’da günübirlik olmaktan kurtarabilecek misiniz? Mevcut alkol satışına izin verdiğiniz mekanlarda da hiç gidip fiyat denetimleri yaptınız mı? Yapmadığınız çok belli. Adamlar 4 yılda atı alarak Üsküdar’ı çoktan geçtiler bile.

Beyler, kimse kimseyi kandırmasın. Turizm demek sınırsız hizmet demektir. Hem yerliye hem de yabancıya sınırsız hizmet demektir. Adam gelip burada domuz etinden bonfile, bifteğini yiyip, iki fırtta şarap çekemezse bir daha bu Ordu’ya zor gelir. Onun için günü birlik turizmden asla kurtulamayız. O yüzden turizm diye diye birbirimizi hiç kandırmayalım.

Hala o “TURİZM İŞLETME BELGESİ” olup da sınırlı satış ve hizmet veren işletmelerin kan ağladığını biliyor musunuz? Aldıkları teşvikleri, çektikleri kredileri, üstlendikleri borçları, vergileri, sigortaları, bakmakla mükellef oldukları işçilerin maaşlarını nasıl ödediklerini biliyor musunuz?

Resmiyette koyamadığınız yasak lafla da yasak olmaz. Bu mekanlara sahip çıkın. Buralarda çalışan yüzlerce insanın ekmeğini düşünün. Turizm demek sınırsız hizmet demektir sözünden hareketle şimdi son bir kez daha soruyorum. Bu yasaklar kalkacak mı?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları