HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ARA VERDİK, VERMEMELİYDİK…

21 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 08:22

Bana göre son 20 yılın belki de en ciddi askeri operasyonlarından birine imza atmıştık Suriye’de. Mehmetçiğimizde ayrı bir heyecan ve ayrı bir coşku var idi. Ordumuz o kadar kararlı, emin ve istikrarlı bir adım atmışken durduk yerde ara verdik. Vermemeliydik. Emperyalist ülkelerin menfaat ve çıkarları söz konusu olsa bile ara vermemeliydik.

Terörle mücadele konusunda her zaman yazar ve söylerim. Girin Mümbiç’ten çıkın Kandil’den diye o Kandil bataklığı kurutulmadan bu işin sonu da gelmez. Bütün dünya görmeliydi Türk Askerinin tokatını. Alem bilmeliydi bizim şakamızın olmadığını. Terörle mücadelemiz bu kez kökünden halledilmeliydi.

Terörle mücadelede biz birilerinin istediklerini değil, birileri bizim istediklerimizi kabul etmelidir. Aslolanda budur. Ne Amerika ne de Rusya’ya bu konuda hiçbir ödün ve taviz verilmemelidir. Bu diğer bütün süper güçlere karşıda aynı politika güdülmelidir. Her kim ki kanla besleniyorsa, içtikleri kanda boğulmalarını sağlamaktır vazifemiz. Zira şimdilik Amerika’nın istediğini yerine getirip ara verdik, vermemeliydik.

Yarında Mümbiç ve Kobani için Rusya ile masaya oturmamız söz konusu. Şimdi Rusya’da besledikleri leş kargalarını geri çekecek veya uzaklaştırma konularında mutabakat sağlanacakmış. Amerika ve Rusya bu leş kargalarını geri çekse ne olur? Çekmezse ne olur? Biz terör örgütleri ile saklambaç veya kör ebemi oynuyoruz Allah aşkına.

Bunlar 30 km ileride dursalar ne olur? Durmasalar ne olur? Sıçan gibi üreyip üreyip yine musallat olmayacaklar mı? Tahta kurusu gibi üreyip üreyip yine kan emmeye devam etmeyecekler mi? O yüzden 20 yıldır yazıp söylüyoruz. Bu Kandil bataklığını kurutmadan hiçbir sonuç alamayız diye. Hazır Mehmetçiğin eli değmişken bataklık kurutulsun diyoruz. Ama ara verdik vermemeliydik.

PKK, PYD/YPG ve Paralel İşbirlikçi Çeteleri (P.İ.Ç.) leri 30 km ileri de rahat mı duracaklar zannediyorsunuz? Öyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi? Asla ve asla rahat durmayacaklarına hepimiz eminiz. Türkiye bu konuda attığı adımdan geri dönmemeli, taviz vermemeli, başkalarının menfaatlerine de kulak tıkamalıdır.

Canı yanmış yüce asil Türk Milletine verilecek en büyük mükâfat, askerimizin de burnu dahi kanamadan bölgeden zaferle dönmek olacaktır. Zira ara verdik, vermemeliydik. Allah, Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi her daim muzaffer eylesin.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları