HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİRALIK VEKİL VERİLİR!

16 Aralık 2019 Pazartesi Saat: 08:37

Türk siyaseti, şeytana pabucunu ters giydirmeye devam ediyor. Evet artık siyasetimizde yeni bir gelir ve kazanç kapısı daha açıldı. Tutmuş olmalı ki, daha şimdiden vekiller, kiralık oto veya daire gibi yeni kurulacak olan partilere veya meclis dışı kalabileceklere kiralık verilebileceği şimdiden duyurulmaya başlandı.

Birileri bunun gerekçesini de geçmişte kendi başlarına gelmiş ve çektikleri sıkıntıların aynısını veya benzerini bu kez de başkaları yaşamasın diye kiralık geldikleri ve sonradan ev sahibi oldukları mecliste şimdi de ellerinde ki mevcut vekilleri pazarlayarak yeni pazarlıklar peşinde olduklarını açıkça ilan etmiş oldular.

Bu durum siyaseten de, ahlaken de ne kadar etiktir? Sorgulanması gerekmiyor mu? Siyaseten bilmem ama ahlaken hiç etik değil. Neden mi? Benim sandık başında oyumla birlikte vekaletimi verip sana gönderdiğim vekili başkasına kiralık verme hakkını nereden buluyorsunuz.

Benim vekalet verdiğim vekili siz siyaset pazarı kurarak, birilerine peşkeş çekme hakkını siz nereden buluyorsunuz? Neyin karşılığında benim vekaletimi göz ardı ederek siz emanet aldığınız vekili ne niyetle pazarlıyorsunuz? Eğer vatandaşın vekaletine saygı duyan vekil adam gibi adamsa kendini de pazarlatmaz. Aldığı vekalete biat eder.

Partileri ticarethaneye çevirmenin bir anlamı yok. Hele ki bu kritik günlerde hiç ama hiçbir anlamı yok. Bu zihniyetle yol alırsanız, o kurduğunuz siyaset pazarında sonunuz çöplük olur. Seçmen bu kez seçimde o pazara girdiğinde bu partinin adayları defolu der, sizi çöplüğe gönderir. Bırakın kendine güvenen çıksın er meydanına.

Kime vekil lazım kime değil diye hesaplarla uğraşmayın. Size güvenen, size inanan ve inanmak isteyen insanların hayallerini yıkmayın. Vekillik onur ve haysiyetini, şerefini de ayaklar altına almayın. Bu çağrım bir iki değil bütün siyasi partileredir. Kendine güvenen çıksın er meydanına, güvenmeyen de otursun oturma organlarının üstüne.

Ben son sözü de vekillerle bağlamak istiyorum. Dünden bugüne kadar kendini kiralatan, atan, satan, kaçan, göçen vekillere hiç ama hiç prim vermedim. Bundan sonra da vermem. Bizde bir laf vardır! Gözden çıkan vekillere, ucuz etin yahnisi ucuz olur diye. Velhasıl kiraya gitmeyi düşünenlerin kulağına küpe olur inşallah.

Neme lazım benden söylemesi, mecliste tellallar şimdiden çığırmaya başlamışlar; “Kiralık Vekil Verilir” diye…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları