HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DESTEK Mİ, KÖSTEK Mİ?

24 Şubat 2020 Pazartesi Saat: 09:48

Türkiye’de en kolay iştir muhalefet yapmak. Aka kara yani siyaha beyaz demek her zaman marifet sayılmıştır. Ordu’da da hiç merak etmeyin muhalefetin önde gideniyiz. Elimize su dökebilene aşk olsun vallahi. Her şeye, her konuya, her düşünceye bir kulp takmayı öyle seviyor öyle seviyoruz ki sormayın gitsin.

Efendim, ilimiz kalkınmaya yönelik bazı hamleler peşinde. Bunların başında da devlet yatırımları ve yerel yönetimlerin hizmetleri geliyor. Ekonomiden turizme, kültürden sanata, eğitimden, spordan sağlığa muazzam hamle ataklarına başladık. Zira bu yatırımlarla büyümeyi, üretimi, istihdamı hedefliyoruz. Hal böyle olunca bizim muhalif akildanelere de bolca malzeme çıkıyor tabi.

Muhalefet etmek ayrı bir erdemlilik işidir. Muhalefet etmek, hataların düzelmesi, aksaklıkların giderilmesi, noksanlıkların tamamlanması gibi konularda yön tayin edici eleştirilerle yapılırsa sağlıklı olur. Yerinde olur. Lakin yıkıcı, aşağılayıcı, hor görüşlü zihniyetlerle yapılan muhalefet, hiçbir zaman erdemlik kazandırmaz.

Yarım asırdır hayalini kurduğumuz hizmetlerin bugün bir bir elimize geçiyor olmasına müteşekkiliz. Ancak yapılan yanlış hizmetleri de düzelmesi için bizde zaman zaman fikirlerimizi beyan ediyoruz. Bir örnek vereyim mesela sizlere. Rusumat anıtının önünde ki ucube çay ocağı ve Ayışığı otoparkının derhal oradan kaldırılmasını yüzlerce, binlerce yazdık, çizdik, söyledik. Bugüne kadar duyup da bu yanlıştan geri adım atmayı düşünen olmadı.

Bir diğer örnekte rıhtımda ki Atatürk sülietiydi. Hepten yerinden kaldırılmıştı. Allah’tan bu yanlışı düzelten isimde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler oldu. Şimdi bu şehrin abisi, babacan Güler’den, Rusumat anıtı ve ayışığı otoparkı için aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum. İnşallah Rusumat anıtı da o ucubeden kurtulur.

Bakınız, yapandan da, emek verenden de, üreterek katkı sağlayandan da her zaman Allah razı olsun demeyi biliriz. Kötü ve art niyetli çalışanlara da gözünüz çıksın, boyunuz devrilsin demeyi de bildik. Muhalefet olurken destek mi, köstek mi olmanın da farkında olmak lazım değil mi? Biz işin destek yanındayız. Niyetimiz halis, beklentimiz halis duygularladır. Her şey Ordumuz için değil mi?  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları