HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BİR TEBRİKTE “SHİM”E

10 Nisan 2020 Cuma Saat: 07:45

Zaman zaman başarılı kişi ve kurumları tebrik etmeyi ihmal etmem. Bazen yiğidi öldürsek de hakkını teslim etmeyi de biliriz. Bu tebrik te Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler himayelerinde kurulan Sosyal Hizmetler İşleri ve Muhtarlık Daire Başkanlığı (SHİM) için. Ve bu başkanlığı başarı ile her geçen gün takdir toplayarak yürüten Bekir Karakış için.

Merak ettim ve geçen gün kurumu ziyarete gittim. Başkan Bekir Karakış’la sohbet falan derken birimlerin nasıl hizmet verdiğine tanık oldum. Herkes teyakkuzda ve herkes sıfır hata ile çalışma gayreti içerisindeler. Temel esas ise “önce insan” zihniyetiyle gecesini gündüze katan başkan ve personellerini yürekten kutlamamak mümkün değil.

Masa başında ki Tuğçe’sinden YAŞAD Projesi kapsamında Abimiz Hilmi Güler’in talimatlarıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolilerini ulaştıran şoför Aşkın’ına kadar herkes istim üstünde canla başla çalışıyorlar. Psikologlarından koli dağıtan Kübra’sına varıncaya kadar sarf ettikleri emekler için bütün ekibe A’dan Z’ye varıncaya kadar Ordulular adına ben teşekkür ediyorum.

Sosyal Hizmetler İşleri ve Muhtarlık Daire Başkanlığı aslında bana göre Büyükşehir Belediyesinin en önemli birimlerinden ve daire başkanlıklarından birisidir. Sayın Güler’i bu işi ehlini bilene teslim etmesiyle de ayrıca kutluyorum.

Çünkü Daire Başkanı Bekir Karakış, çok donanımlı vasıflara sahip bir isim. Ordu İmam-Hatip Lisesi'nde başladığı Lise öğrenimini İstanbul Kartal İmam-Hatip Lisesinde tamamlamıştı. İlk defa Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Devlet Memuru olarak 1989 Yılında Devlet hizmeti ifa etmeye başladı. 

Görevi esnasında Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yurt dışı görevinde bulundu. Memuriyeti devam ederken İlahiyat Fakültesi Meslek Yüksek Okulunu bitirdi. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde son sınıfta eğitimini sürdürmektedir.

Karakış, ayrıca Sokak çocukları derneği yönetim kurulu üyeliği, İlimizdeki Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda tiyatro eğitimi, Tasavvuf musikisi korosu, Kişisel gelişim programları, Tema vakfı üyeliği, Ordu Valiliği il İnsan Hakları Kurul Üyeliği, Ordu Belediyesi Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliğine sivil toplum kuruluşları ve resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin teveccühü ile en yüksek oy alarak seçilmiş bir isim.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Vakfının kuruluş aşaması çalışmaların görev alma gibi Spordan sanata, kültürden sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok alanda görev almış ve faaliyet yürütmüştür. Uzun yıllar Televizyon programcılığı ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmasıyla tanıyoruz kendisini. Bütün bunların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar başkan olarak görev yapmıştı.

Bekir Karakış’ın, Arapça, Almanca ve orta derecede Fransızca bilmesi de ayrı bir avantaj. İnsana dayalı bu meşakkatli ve ulvi görevde Başkan Bekir Karakış’a ve bütün ekibine yürekten başarılar diliyor, Rabbimden size yar ve yardımcı olmasını niyaz ediyorum. “YAŞAD”ıyorsunuz. Sizlerde çok yaşayın.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları