HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SİCİL AFFI YOK SA, SAMİMİYETİNİZE İNANMAM…

15 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 08:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle mücadele kapsamında duyurmuş olduğu ekonomik paket içerisinde geliri Beş bin Lira’nın altında olan ve ihtiyaç sahibi ailelere Biner lira yardımda bulunacağını duyurmuştu. Bu Biner Liralık sosyal yardımlar sahiplerine ulaşmaya başladı. Allah razı olsun.

Öte yandan Küçük, Orta ve Büyük İşletmelere de borç erteleme, yeni krediler veya olanaklar sağlamalar da peşinden geldi. Alan aldı alamayanlarda hüsrana uğradı. Ayrıca maaşı yine Beş bin Liranın altında olan Memur, İşçi ve Emeklilere de ihtiyaçları dahilinde On Bin Liraya kadar kredi verileceği belirtilmişti.

Şimdi sıkı durun! Bankalara kredi kartı ve kredi borçları yüzünden yasal takibe düşenler, bu paketin hiçbir maddesinden yararlanamıyor. İnanın bu konuda beni her gün onlarca kişi arıyor ve soruyor. Bu nasıl paket diye. Özellikle maaşı 2 Bin Lira’nın altında olup, yasal takip yüzünden kredi çekemeyen emekliler, “Bizim halimiz ne olacak” diye soruyorlar.

Üç kuruşluk kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe giren ve Türkiye genelinde sayıları yaklaşık 4 milyona ulaşan, 2 Bin Liranın altında maaş alan ve bugünlerde zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilerin durumu ne olacak diye soruyorum şimdi ne olacak?

Bu sicil affını normal şartlarda da birçok kez yazmıştım. Acilen bu sicil affını çıkarın, milletin daha sıkacak kemeri bile kalmadı diye. Esnaf, memur, işçi, emekli bu konudan çok muzdarip, Merkez Bankasının ve BDDK’nun ivedilikle bu durumu çözmesi lazım demiştik ama biz söyledik, biz dinledik.

Şimdi hafta sonları sokağa çıkma yasağı uyguluyorsunuz. Cebinde üç kuruşu olmayan ve bir türlü maaş aldıkları bankalardan bile takip yüzünden kredi kullanamayan bu emekli kesimi her hafta bu iki günü nasıl geçirecek? Bir fikriniz var mı? Erken verdiğiniz bayram ikramiyesinden bile eser kalmadı. Bundan da haberiniz var mı?

Madem yaptınız bir iyilik. Bir iyilik te şu sicil affını adam gibi çıkararak yapın. Örneğin bankalara kart limitlerine göre söylüyorum. Bin ila 10 bin lira arasında borcu olanlara af çıkarın. 15 bin liraya kadar kredi açın. Millet de borcundan harcından kurtulsun bir tek bankaya borcunu maaşı nispetinde ödesin. Zor mu bu kadar? Başka türlü sicil affı yoksa arkadaş bende sizin bu konuda hiçbir samimiyetinize inanmam…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları