HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SOSYAL DEVLET OLMA GEREĞİ

21 Nisan 2020 Salı Saat: 09:42

Ordu’da Covid-19 virüsü ile mücadele çerçevesinde alınan önlem ve tedbirlerle birlikte konulan yasaklara 7’den 70’e herkesin rivayet etmesi ziyadesiyle memnuniyetle karşılanmaya devam ediyor. Yasaklara uymayan azınlık sayıda ki kişi ve işyerlerine de yetkililer gereken uyarı ve cezaları veriyor.

Sosyal Yardımların da had safhaya çıktığı bugünlerde Ordu Valiliğinin yaptığı çalışmalar neticesinde sosyal devlet anlayışının hissedilir derece de olması vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Öyle ki Mübarek Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde yapılan ayni ve nakdi yardımlarla bir nebze nefes alan vatandaşlar Allah, devletimize zeval vermesin diyerek dua ediyorlar.

Ordu Valiliği himayesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubuna bağlı bütün birim ve kurumların çalışmaları da 7/24 kesintisiz devam ediyor. Günün her saatinde devlet, milletin imdadına yetişiyor. Özellikle zaruri ihtiyaçların karşılanması noktasında çalışmalar azami hassasiyetle yürütülüyor.

Vefa Sosyal Destek Grubuna başvuran kayıtlı ihtiyaç sahiplerine en kısa zaman dilimi içerisinde ulaşan ve mesai mefhumu dahi gözetmeyen bütün personellere de vatandaşlar ayrıca teşekkür ediyorlar. Allah, gönüllü veya hizmet karşılığı görev yapan herkesten razı olsun.

Eskilerin bir deyimi vardı. Devlet baba diye. Sanırım bugünlerde Devlet babanın ve sosyal devlet olma gereğinin ne anlama geldiğini daha iyi kavrayan insanlar, bu gibi krizlerde yardımlaşma ve dayanışmanın önem ve idrakine varmış oldular. Hani derler ya bir elin nesi var iki elin sesi var diye. İşte bugünler de tamda böyleyiz.

Bir de rica da bulunmak istiyorum. Yardımların ulaşması noktasında görev yapan istisnalar hariç bazı personellerin, ifşa ve gizlilik kurallarına daha da hassasiyet göstermeleri özellikle adres sorma ve arama noktalarında da mahalle muhtarlarından yardım almaları daha doğru olur diye düşünüyorum. Emek ve katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları