HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

AMERİKA, AVRUPA VE AB ÇÖKTÜ!

22 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 12:30

Silahtan başka, petrol ve altından başka bir şey tanımayan hatta bu uğurda yüz yıllardır hiç acımadan, gözlerini kırpmadan insanların kanını akıtmayı sürdüren dünya devi Amerika, virüse diz çöktü. Aynı çanaktan nemalanan Avrupa ülkeleri de Amerika ile aynı kaderi yaşadı ve yaşamaya da devam ediyorlar.

Kendi aralarında ittifak olarak kurdukları sözde Avrupa Birliği (AB)’de iflas etti. AB, salgınla mücadele kapsamında hiçbir Avrupa ülkesine de yardım elini uzatamadı. Bu yüzden her gün hemen her saat başı müttefiklerinden sitem üstüne sitem almaya da devam ediyor. Öyle ki, salgından sonra bu ittifaktan ayrılmayı düşünen veya karar alacak olan ülkeler de şimdiden sıraya girdi bile.

Silahın, petrolün, paranın her şeye, her güce, her bela ve müsibete yetmediğini anlayan bu üçlü sacayağı, bugün Türkiye’ye gıpta ile bakıyorlar. Kendi ölü vatandaşlarını soğuk depolarda saklayarak toplu mezarlara gömen Amerika ve Avrupa’ya bugün ceset torbası dahi dayanmıyor. Öyle ki bu emperyalistler arasında maske bulamayan veya maske sıkıntısı çeken ülkeler bile var.

İnsaniyetin ve insanlığın tarihler boyunca lideri olan ve bugünde insani yardımlarıyla dünyaya elini uzatan bu konuda bana göre hala dünya lideri olan Türkiye, bugün İngiltere’den Nijerya’ya kadar, insani ve tıbbi yardımlarını sürdürüyorsa, bundan bütün dünya devletlerinin oturup bir ders çıkarması gerekiyor.

Bugün, Hollanda’da, Almanya’da, İtalya’da ezanlar okunmaya başladıysa, bugün bu ülkelerin çoğu, Kur’an-ı Kerim’den ayetler alarak billboardlarda ve reklam panolarında paylaşmaya başlıyorsa, bugün bütün dinlere bağlı devletler ve devlet adamları, Kur’an-ı Kerim’e dört elle sarılıyorsa, bundan hem ders hem de ibret almaları gerekiyor.

İslam dininin ulviliğini, insan ayrımı yapmadan, Türkiye’nin ortaya koyduğu paylaşımcı tavrıyla bütün dünya görmüş oldu. Sağlıkta sınıf atlayan Türkiye’nin aldığı önlem ve tedbirlerde bu ülkelere ders oldu. Biz bize yeteriz Türkiyem ve bir insan kurtar, bir dünya kurtar sloganlarıyla başlattığımız bu mücadelede, Rabbim, Türkiye’nin yar ve yardımcısı olmuştur.

Rabbim, Türkiye’nin yanı sıra, İnşallah bütün İslam aleminin ve Müslüman ümmetinin yar ve yardımcısı olmaya devam edecek. Elhamdülillah inanan bir millet olarak, dili, dini, ırkı, tebası ne olursa olsun, savaş, zulüm ve salgın içerisinde olan Rabbimizden aman dileyen tüm insanlığında Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Sonuç olarak bugün Amerika’da, Avrupa’da ve AB’de ekonomi çöktü. Para piyasaları yerle yeksan oldu. Sağlık sistemleri çöktü. Hastanelerinde hasta koyacak yerleri dahi yok. Birbirlerine yardım eli uzatacak yardımları dahi yok.

Bu iki kürede dayanışma da çöktü. Amerika, Avrupa ve AB artık resmen iflas bayrağını çekti. Biz bize yeteriz diyen Türkiye’m, bugün rotayı mağdur durumda olan diğer dünya ülkelerine çevirdi. Allah’ım zeval vermesin…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları