HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TÜRKİYE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR…

25 Nisan 2020 Cumartesi Saat: 12:11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da dün yaptığı bilgilendirmelerde Kovid-19 ile mücadelede dünden daha iyi olduğumuzu üstüne basa basa belirtmişti. Evet bende son bir haftanın rakamlarını karşılaştırdığımda bu mücadele de dünden daha iyi olduğunu görmüş oldum. 104 ülkeye de yardım elini uzatan Türkiye, tüm dünyaya da örnek olmaya devam ediyor.

Aslında baktığımızda dünya olarak muhtemelen bizim neslimizin en büyük krizi olan Kovid-19 ile karşı karşıya gerçeğini ne kadar ciddiye aldığımızın sonucunda mücadelede başarılı olmamız da kaçınılmaz oldu.

Yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünya devletlerinin ve toplumların alacağı kararlar gelecek onlarca yılımızı belirleyecek ve yalnızca sağlık sistemimizi değil, ekonomiyi, siyaseti ve kültürümüzü de şekillendirecek nitelikte olacaktır.

Gerek kendi ulusal basınımızın gerekse başta Avrupa olmak üzere dünya basınının son veri ve raporlarında Kovid-19 ile alakalı analizleri bakın önümüze nasıl bir tablo koydu: Kovid-19’la mücadele ederken her ülke sonrasını da düşünerek hareket etmelidir. Yalnızca kendi ülkesini düşünerek atılan adımlar kısa vadede olumlu sonuç verse dahi günün sonunda kazanan aklıselim davranan ülkeler olacaktır.

Şu zamana kadar yaşadığımız süreç bize göstermiştir ki ne uluslararası kuruluşlar ne de süper güç diye nitelendirilen devletler böyle bir pandemiye hazırlıklı değil. Geçtiğimiz 4 ayda yaşanan küresel liderlik sorunu, uluslararası sistemin sorgulanmasına yol açmıştır. Uluslararası işbirliğinin eksikliği krizin göze çarpan bir diğer kısmıdır.

Bugüne kadar Türkiye, yardım talebinde bulunan 104 ülke ile uluslararası örgütlerden 34’üne Kovid-19 salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla insani ve tıbbı yardım gerçekleştirmiştir. Dünyaya baktığımızda Türkiye’nin aldığı bu sorumluluğu çok daha büyük ekonomilere sahip herhangi bir ülkenin üstlenmediği görülmüştür.

Türkiye herkesin aynı gemide olduğu gerçeğini krizin en başından beri tüm dünyaya sadece demeçleriyle değil aynı zamanda aksiyonlarıyla da göstermiştir. Türkiye insanı merkeze koyan dış politikasını uygulamaya ve dünyaya örnek olmaya devam edecektir.

Gördüğünüz gibi son yapılan bu analiz de kazananın aklıselim davranan ülkeler olacağına hiç şüphe yoktur. Türkiye bugün yalnız kendine Müslüman bir ülke olmaktan öteye 104 ülkeye de yardım ve tıbbı malzeme desteği sağlıyorsa, herkesin aynı gemide olduğu gerçeğinin özündendir.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları