HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FİYASKOYA DÖNÜŞMEDEN...!

5 Mayıs 2020 Salı Saat: 11:32

Yaklaşık iki aya yakın ciddi bir şekilde mücadele ettiğimiz COVID-19 virüsü ile başa çıkan ülkeler arasında her ne kadar başı çeken ülkeler arasında yer alsak da içeride doğan mağduriyetleri, ölçeklerine göre ivedilikle çözmek gerekiyor.

Hayırdır, nedir bu mağduriyetler diye soracak olursanız, birincisi 2 aydır kepenk açmayan küçük ve orta ölçekli işyerlerinin kira ödemelerine hem mal sahipleri anlayış göstererek esneklik sağlamalı hem de devlet gücü nispetinde kısmen de olsa bu ve bu tür ödemelere kısmen de olsa destek sağlamalı.

İkincisi, defalarca yazdım ama bir kez daha yazmakta fayda görüyorum. Bakınız KOBİ’lere destek paketleri açıkladınız. Hem de onlarca paket açıkladınız. Zira yasal takibi bulunan KOBİ’lerin hiçbiri bu paketlerden faydalanamadı. Bu konumda olan esnaflara açıkladığınız paketler fiyasko çıktı.

Üçüncüsü, asgari ücretin altında hem de çok çok altında maaş alıp da, açıkladığınız 10 bin Liralık destek kredisinden yararlanamayan memur ve işçi emeklileri içinde bu paket fiyasko çıktı. Çünkü yasal takibi olan memur ve işçi emeklileri de bu paketten faydalanamadı. Onlar için de bu paket fiyasko çıktı.

Dördüncüsü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan (SYDV), tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan Bin Liralık yardımlardan da yine asgari ücretin altında maaş alan memur ve işçi emeklileri faydalanamadı. Ramazan Bayramı ikramiyelerinin de erkenden verilmesi üzerine bu emekliler bayrama kara kara düşünerek girmeye çalışacaklar.

Beşincisi, kriz aşılıp hayat normale dönünce, iş dünyasının (genel) borçları geri ödeme yükleri, bütün kalemler dahil, nasıl bir takvime yayılacak. Burada kaş yapalım derken göz çıkabilir. Yani işverende, işçi de, devlette, mal sahibi, mülk sahibi herkes bir mağduriyete uğrayabilir. Bütün bu krizleri el birliği ile çözmek mümkünse herkes şimdiden taşın altına elini koysun derim ben.

Fiyasko paketlere toslayan mağdurları da unutmamak gerekir. Bu konuda aciliyet neredeyse oradan başlamak lazım. Asgari ücretin altında, açlık ve yoksulluk sınırının altında olup, yasal takip nedeniyle sefilleri oynayan şu emeklilerden başlamaya ne dersiniz…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları