HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DEMİR TAVINDA DÖVÜLÜR (MÜZELERİMİZ)

21 Eylül 2016 Çarşamba Saat: 09:49

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ordu’ya gelişinin 92. Yıl dönümü ve Gaziler Gününü önceki gün çeşitli etkinliklerle kutladık.

Birincisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten söze başlamışken, Ordu eski İl İlçe Nüfus Müdürlüğünün ATATÜRK MÜZESİ’ne dönüştürülmesini şiddetle öneriyorum. Tarihi binada Ulu Önderin izlerinin yaşatılması, Ordu’da ki kısa da olsa ziyaretinin hatıraları ve bir çok argümanlarla bu binanın acilen Atatürk Müzesine dönüştürülmesini tavsiye ediyorum

İkincisi kazı çalışmalarının aralıksız sürdüğü Kurul Kalesinde 2100 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen Tanrıça Kibela’nın heykeli bulunmuştu. Som mermerden olan heykele henüz paha biçilemedi. Görünen o ki kazılar sürdükçe daha çok enstürmanların ortaya çıkacağı da şimdiden belli.

Bundan yola çıkarak sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na da incelemeleri esnasında sormuştum. Ordu’ya bir Arkeoloji Müzesi kazandırabilirmiyiz?  Diye. Sayın Valimiz, fikrime hemfikir olduğunu söyleyince çok mutlu oldum. Tarihi eserlerimizin ve değerlerimizin kendi içimizde ve himayemizde vatandaşların hizmetine sunmak en tabi hakkımız değilmidir? Ben bu konuda sayın Valimizin mutlaka bir önderlik yapacağına inanıyorum. Ordu bir Arkeoloji müzesini fazlasıyla hak etmiyor mu? Elbette ediyor.

20 ilçesinde de buram buram tarih kokan Ordumuzun bugüne kadar çıkarılmış veya kaçırılmış bütün eserlerini ve değerlerini böylece açılacak olan bir Akeoloji müzesinde muhafaza altına almak daha iyi olmaz mı? Bu konuda ilgili bakanlığın ilgili kurumunun da girişimlerde bulunmasını bekliyorum.

Beyler demir tavında dövülür. Bakın bu alanda önemli ve ciddi çalışmalar kaydediliyor. Bu yüzden bahsettiğim iki müzenin de Ordu’ya kazandırılmasının tam vaktidir. Ne yapılacaksa bir an önce yapılmasını temenni ediyorum.

Yiğidi öldürüp hakkını yiyenlerden değiliz. Bir teşekkürde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a etmek istiyorum. Sayın Yılmaz, Kurul Kalesinde ki kazıların sürmesi için Bir Milyon nakdi yardımda bulunmuş. Bu hassasiyetin hayırsever bu ilin ekmeğini yiyen işadamlarından ve hayırsever vatandaşlar tarafından da sürdürülmesini arzu ediyorum.

Dilerim ATATÜRK MÜZESİ ve ARKEOLOJİ MÜZESİ’nin müjdeleri erken gelir. Unutmayın demir tavında dövülür…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları