HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

“YARAMAZLIK YAPMAKTAN KORKMAYIN!”

22 Eylül 2016 Perşembe Saat: 09:33

Öyle bir tavsiyede bulundu ki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin ve annelerin yüreği ağzına geldi.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın annesi İlhan Hazinadar hatıratına Fatsa’da yaptırdığı orta okulun açılışına katılarak çocuklara ‘Yaramazlık yapmaktan korkmayın” sözleri öğretmenleri ve öğrenci annelerini bir an şaşkına çevirdi.

Merak konusunda da çocuklara ‘Her şeyi merak edin. Evinizi, yaşadığınız yeri, ülkenizi ve hatta dünyayı merak edin. Merakla başlayan her düşüncenizi mutlaka başarıya çevirebilirsiniz. Neden, nasıl oluyor, niçin, nerede, ne zaman, kim gibi kuşkularınızı merakınızla yenin’ sözlerine de katılmamak mümkün değildi Kılıçdaroğlu’nun.

Sanırım bana hak vereceksiniz. Dünya da ki en güzel kirliliğin çocukça yapılan yaramazlıklar sonucu ortaya çıkan kirlikler olduğunu ve yaramazlıkların merak altında yatan şuurdan kaynaklandığına galiba hemfikiriz.

Bırakın çocuklar üstlerini başlarını kirletsinler, bırakın ellerini, yüzlerini kirletsinler. Bırakın saksılarınızı, vazolarınızı kırsınlar, tablolarınızı aşağı indirip, gardolabınızı dağıtsınlar. Bırakın kendi odalarını dilerlerse her gün savaş alanına çevirsinler. Dünyaya gelen her insan kaç kez çocuk olabiliyor ki, yaşadığımız hayatta. Bırakın çocuklarımız kirlene kirlene özgürce, hürce, hiçbir baskı altında kalmadan, korkmadan, ürkmeden yaramazlığın da tadını çıkarsınlar.

Özgür büyüyen her beyin ülkesinin özgürlüğüne, birliğine, bütünlüğüne de yetişkin, baliğ ve reşit olduğunda da özgürce hizmet eder. Baskı altında, korkarak, ürkerek yetişen beyinlerinde reşit olduğunda hangi akla hizmet edeceğini bilmeyen bir nesil olarak çıkar karşımıza. Öylede değil mi? Zaten.

İlahi Kılıçdaroğlu, sen çok yaşa emi. Yaramazlığın tadını ve keyfini de anımsatarak gittin ya bu Ordu’dan. Benden sana da artık ağzına sağlık, sen çok yaşa demek düşer.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları