HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ABA ALTINDAN…

25 Mayıs 2021 Salı Saat: 09:48

Son günlerde kamuoyunun oldukça merakla takip ettiği Sedat Peker’in iddialarına yargı ve siyaset nasıl bir hamle yapacak? Sorusu ve beklentileri artık tavan yapmış durumda.

Taraflar birbirlerine ha bire aba altından değnek (sopa) gösterip duruyor. Kimin kime aba altı yaptığı yani kim kime gözdağı veriyor? Mafyamı devlet organlarında görev yapanlara mı? Hala devlet organlarında görev yapan ve ayrılanlar mı mafyaya aba altı yapıyor? Kamuoyu işte bunu anlamaya çalışır vaziyette şimdi.

Aba altından değnek göstermek deyimi, birini üstü kapalı olarak korkutmak, sakin bir halde olunduğu halde gözdağı vermek anlamına geliyormuş. Ortalığın ne kadar sakin ve süt liman olduğuna da millet karar verecek artık.

Efendim eskiler haksız olan birinin suçunu bastırmaya çalışana Aba Altından Değnek Göstermek de Ne Demekmiş? Diyerek çıkışır, haklının hakkını teslim ederlerdi. Yani hem suçlu hem de güçlü olan taraf tek taraf olmazdı.

Şimdi taraflar bir yandan da gizliden gizliye korkutarak gözdağı vermeye devam ededursunlar sahi korku dağlarını acaba bu ülkede kim veya kimler yaratmıştı da bu iş bu kadar çığırından çıktı demeden de geçemiyorum.

Kim kimi korkutmaya, tehdit etmeye çalışıyor? Mesele hesap kitap meselesi belli değil mi? Ama milletin merak ettiği hususta bu işin içinde hükümetin tavrı, yargının hareketi, siyasetin rüzgarı ve mafyanın kullanacağı kalkan meselesi önemli olan konular olarak duruyor önümüzde.

Her gün veya gün aşırı bir video, peşinden onlarca açıklama, hele ki siyaset kanadının eski ve şimdiki aktif ekabir kesimlerinin açıklamalarını izlediğimizde ve okuduğumuz da işin sonunun her iki taraf içinde pek hayra alamet olmayacağı çok aşikar.

Ne diyelim. Bekleyip göreceğiz. Gerçek aba kimin elinde? Değnek uzun mu? Kısa mı? Sopanın şiddet ve ceza boyutu ne olur? Sonuç her ne olursa olsun ben bu konuda millet adına Yargının iyi bir sınav vereceğine inanmak ve güvenmek istiyorum. Ne abaymış arkadaş yahu, bakalım değnek kimin elinde kırılacak…  

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları