HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEBRİKLER ERSOY’A, TEŞEKKÜR GÜLER’E

1 Haziran 2021 Salı Saat: 10:45

Bildiğim kadarıyla veya yanlış hatırlamıyorsam ülkemiz genelinde yaklaşık 120 civarı SMA hastası çocuğumuz var. Bunlardan biri de Demir Ali evladımız için Ordu, başarılı bir sınav vererek yüksek meblağda ki tedavi ücretini bağışlar yolu ile Demir Ali’mizi Amerika’ya uçurmuş oldu. Şimdi aynı sınavı da Mirza bebeğimiz için vermeye gayret gösteriyoruz. Mirza içinde sanırım toplam meblağın yüzde 40’ına yaklaşık olarak vardık.

Gazetemizde muhabir ve yazarlık yapan genç kardeşimiz Mertcan Ersoy, aylar önce gerek Ordu Büyükşehir Belediyesi gerekse Altınordu Belediyesine attığı maillerle SMA hastaları ve aileleri için 2-3 maddelik önerilerde bulunarak çözüm aramış. Birde yeni evlenen çiftlere ücretsiz aşı tavsiyesinde bulunmuş. Bu aşı sayesinde de doğacak olan bebeklerin SMA hastası olma olasılığı var mı, yok mu o belli oluyormuş.

Güzel düşünmüş kardeşim. Hatta harika bir düşünce, sizce de öyle değil mi? Bir aşı ile büyük bir risk ve tehlikenin önüne geçmek sizce de önemli değil mi? Düşünmenin bile ne kadar önemli olduğu bu noktada işte karşımıza çıkıverdi. Mert kardeşim medeni cesaretini daha da artırarak düşüncesini talebe dönüştürerek aşı konusunda dikkat çekmeyi başarmış oldu. Tebrikler kardeşim.

Bana göre SMA konusu çok önemli ve hassas, bu önem ve hassasiyete duyarsız ve kayıtsız kalmayan Büyükşehrimizin abisi ve hamisi Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de teşekkürü SMA hastaları ve aileleri adına teşekkürü bir borç biliyorum.

Öyle ki, Başkan Güler, konuyu belediye meclis toplantısına taşıyarak meclis üyelerinin de oluru ile yeni evlenecek olan gençlerin aşı olmasını karara bağlayarak önemli bir hizmete meclis üyeleri ile birlikte imza atmış oldu. Mecliste grubu bulunan partilerimizin meclis üyelerinin de bu duyarlılıkları elbette ki tarafımdan takdir edilerek teşekküre şayan olmuşlardır.

Yaşımız ve başımız kaç olursa olsun. Düşünmeyi elden bırakmayalım. Her güzel düşünce inanın her daim fırsata dönüşebilir. Yeter ki art niyet olmadan halis hane düşünme kabiliyetine sahip olalım. Böylece güzel Ordumuz da pırlanta gibi hizmetlere vesile olmuş oluruz. Düşünerek, çalışarak, üreterek katkı sunan herkese buradan selam olsun. 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları