HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TOK, ACIN HALİNDEN ANLAR MI?

4 Haziran 2021 Cuma Saat: 15:37

Milyonlarca memur, işçi, emekli, Temmuz ayında maaşlarına yapılacak maaş zamlarını merak ediyor. Ülkemizde ki ekonomik koşullara baktığımızda beklentiler pek de anormal değil. Malum geçen gün TÜİK, Mayıs ayının enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Hal böyle iken rakamlara sendikalardan tepkiler de gecikmedi.

Beklenen o dur ki, maaşların en azından açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarının altında olmamasıdır. Bugün ülkemizde hala 2 bin liranın altında maaş alan emekli ve işçi bulunmaktadır. Açlık ve yoksulluk rakamları ise biri neredeyse 3 bin liranın, diğeri de 7 bin liranın üzerindedir. Baktığımızda en düşük emekli maaşı ise Bin 500 lira.

Bu rakamları tabi ben söylemiyorum. TÜİK söylüyor ve açıklıyor. Toplu İş sözleşmeleri nasıl geçer az çok tahmin edebiliyorum. Yine malum sendikalar aşağı yukarı bir üç hafta tempo tutacak, beklentilerini dilden düşürmeyecek. Sonuç ya sonuç ne? Belli değil mi? Tabi ki yine imam bildiğini okuyacak.

Bence boşuna sendikalar hiç ama hiç gövde gösterisine girmesin. Kuru gürültü ses getiren masalara boşuna yumruklarını vurmasınlar. Bir emekli veya işçi bugünün şartlarında Bin 500 lirayla ayakta durmaya çalışıyorsa, bu da tok, acın halinden anlar mı? Anlamına gelmiyor mu?

Benim beklentim bu seferde çok fazla yüksek değil. Az çok ne olacağını da tahmin edebiliyorum. Allah, 2 bin liranın altında maaş alanların, ev geçindirmeye çalışanların yar ve yardımcısı olsun. Yine de Rabbim, devletimize zeval vermesin. EvelAllah şükretmeyi de bilen bir milletiz. Değil mi?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları