HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HUKUK FAKÜLTESİ İSTİYORUZ!!!

15 Haziran 2021 Salı Saat: 09:34

Türkiye genelinde sayıları gittikçe artan Hukuk Fakülteleri artık özelde de rağbet görmeye başladı. Öyle ki özel okulların neredeyse bugün yüzde 70’inde Hukuk Fakültesi bölümleri bulunuyor. Başta avukatlar olmak üzere hukuk eğitiminin kalitesinde düşüş olmaması için bu artışa karşı çıkılsa da arz talep dolayısıyla bunun pek mümkün olmadığı görülüyor.

Ülke genelinde her yıl neredeyse 20 bine yakın mezun veren Hukuk Fakültelerinin günümüz koşullarında ki performanslarını tabi ki uzmanlar daha iyi bilir. Ama sürekli gelişmekte ve büyümekte olan Ordu Üniversitemiz de bu eksiklik şimdiye kadar neden giderilmedi diye de merak etmeye başladım.

Yıllardır özlemle beklediğimiz Tıp Fakültesini geçmiş yıllarda yüzümüze, gözümüze bulaştırarak tam randımanlı bir hale getirememiştik. Bugün geldiğimiz noktada Tıp Fakültesinde bir takım eksiklerimiz olsa da önce ki yıllara nazaran işlevi şimdi çokta iyi durumda. Öyle zannediyorum ki bu fakülte birkaç yıl içerisinde tam donanımlı bir hale gelecektir.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, kadim bir dostumdur. Kendisini ve göreve bağlılık aidiyetini çok iyi bilirim. Bu Hukuk Fakültesi konusunu da kendisiyle bugüne kadar hiç konuşmadım. Birden aklıma geliverdi. Bizim ODÜ’ye bir Hukuk Fakültesi yakışmaz mı arkadaş? Diye kendi kendime soruverdim.

Rektör Ali Hocama sormadan bir kamuoyu yoklaması yaptım. Gerçekten fikrini aldığım yaklaşık 50 kişiden 40’ı harika olur derken, birkaç kişi altından kalkamazlar, yapamazlar diyerek umut vari bir yaklaşım ortaya koyamadılar.

Hukuk Fakültesi için yer sorunu olur mu, olmaz mı? Bilmiyorum, lakin Kampüs içerisinde de her hangi bir yere konuşlandırıla bilinir mi? Onu da şimdiden bilmiyorum.

Bildiğim tek şey, Rektör Ali Hocam bu fakülte Ordu’ya gelecek arkadaş derse hem Vallahi hem Billahi, Hukuk Fakültesi Ordu’ya gelir arkadaş. Ben, Ordu Üniversitesine Hukuk Fakültesi istiyorum. İsteyenin bir yüzü, getirmeyecek olanın da iki yüzü kara olsun. Olsun mu?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları