HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

POLİS İNTİHARLARI!

19 Haziran 2021 Cumartesi Saat: 08:01

Türkiye’de 2021 yılının ilk 6 ayında 40 polisin intiharı hem basın camiasını hem de siyasi partileri harekete geçirdi. Uzmanlar ise şimdi intihar nedenlerini araştırıyor. İntihar eden polislerin bıraktıkları notlar ve aile durumları üzerinden yola çıkan uzmanların ortaya koyacakları raporları bizde bekliyoruz.

Sürekli artış gösteren intiharlar üzerine Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, intihar sayılarının artmasındaki temel nedeninin emniyet teşkilatının iyi yönetilmemesinden kaynaklandığını belirterek ''Hiçbir dönem iyi yönetilmedi, sadece bu dönemde değil'' dedi.

Emniyet Sen’e göre intiharların nedeninin, en çokta çalışma koşulları olduğu ifade ediliyor. Sadece son dönemde ise emniyet mensupları arasında intiharın arttığına bakıldığında 25 günde 15 polis intiharının durumun daha ciddiye gittiğinin göstergesi oldu.

Bazı uzmanlar ise Emniyet teşkilatının içinde, çalışma şartlarının yoğun ve düzensiz olmasının intiharlarda etken olduğunu düşünüyorlar. Polislerin bedenen oldukça yoruldukları, fiziken daha çok çalıştıkları, üç kişinin yapacağı işi 15 kişinin üstlendiği ve gereksiz işlere de daha çok gönderildiklerini dile getiren uzmanlar, normal bir devlet memuru, 160 saat çalışırken, polis memurunun en az 240 saat çalıştığı, 400 saat çalışan polis memurlarının dahi var olduğuna dikkat çektiler.

Kamu denetçilerinin hazırladıkları raporda, polis memurlarının 438 çalışma sistemi olduğuna da dikkat çekildi. Bunun üzerine muhalefet kanadından CHP’de Meclise önerge vererek konunun araştırılması talebinde bulundu.

CHP, Türkiye’de son dönemlerde art arda yaşanan polis intiharlarının nedenlerinin araştırılarak, çözüm önerilerinin belirlenmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırması önergesi sundu.

Öte yandan pandemi döneminin polisleri iyice yıprattığını da göz ardı etmemek lazım. Polislik mesleği doğası gereği, zor ve meşakkatli bir meslektir. Emniyet mensuplarımızın gecesi gündüzü birbirine karışmaktadır. Nöbettir, mesaidir derken sosyal ve aile yaşantıları zarar görmektedir. Polislerin görev saatleri son derece düzensiz ve belirsizdir. Üstüne üstlük bir yıldan fazla süredir ülkemizi esir alan koronavirüs salgını, polislerin iş yükünü daha da ağırlaştırdı.

Pandemi sürecinde polislerin sorumluluk alanı iyice genişledi. Karantinadaki pozitif vakaların ihtiyaçlarını karşılamak, karantina ihlallerini önlemek, ateş ölçmek, sosyal mesafe kuralı denetimi yapmak, pandemi yasaklarına uyulmasını sağlamak gibi polise ayrıca yeni görevler yüklendi.

Salgın sürecinde 12/24 şeklinde izin kullanmadan çalışmak, eşlerinin ve çocuklarının yüzlerini görememek, onlara vakit ayıramamak, zaten normalde mesai mefhumu gözetilmeksizin görevlerini yerine getiren polisleri bir hayli yordu ve yıprattı.

Polislere özlük hakları ve maaş haksızlığı, sağlıksız ve yetersiz beslenmeler, polis üzerindeki tayin baskısı, terfilerin siyasi ilişkilere göre şekillenmesi, intihar nedenlerine eklenen diğer başlıklar oldu.

Kelle koltukta görev yapan, büyük fedakârlıklar sergileyen polislerin sorunları ve art arda yaşanan intihar vakaları karşısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tepkisiz kalması beklenmiyor. Ülkemizde son dönemlerde polisler arasında intihar vakalarının yaygınlaşmasının nedenlerinin araştırılarak, çözüm önerilerinin ortaya konulması amacıyla verilen önergenin de bana göre dikkate alınması elzemdir diye düşünüyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları