HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİMİN İŞİNE YARAR?

23 Haziran 2021 Çarşamba Saat: 08:05

Ankara’da siyasi kulisler öyle çalkalanmış öyle çalkalanmış ki söylentiler ve iddialar taaaa Ordu’dan bile duyuluvermiş. Türk Siyasetinde bildiğiniz gibi 108 parti var. Bunların 2’si AK Parti ve MHP Cumhur İttifakında, 4’ü de CHP, İYİ Parti, SP ve DP’de Millet ittifakında yer alarak Mecliste grubu bulunan partiler arasında yer alıyorlar.

Yaklaşık bir yıldır partilerinden ayrılarak parti üstüne parti kuranların çabaları da sandıkta ortaya çıkacak. Ancak bu partilerin ne amaçla, hangi akla hizmetle kurulduklarını da bu halkın yüzde 80’i biliyor. Kimlere hizmet, kimlere kısmet olduğunu yani köyün göründüğünü bilen millet, artık yeni yetme partilerden bir klavuz beklemiyor.

Şimdi gelelim attığımız başlığa, Ankara’da ki kulislerde güya Davutoğlu’nun partisi Gelecek, Babacan’ın partisi Deva ile birleşeceklermiş. Liderde kendilerine dahi devası olmayan partinin başkanı Babacan olacakmış. Bu birleşme gerçekleşirse Saadet Partisi’de birleşmeye yeşil ışık yakıp kol kola girebileceklerinin haberci güvercinini uçurmuş güya Davutoğlu ile Babacan’a.

Saadet Partisi, bana göre böyle bir hata ve gaflete düşerse siyasi hayatının en büyük hatalarından birini yapar diye düşünüyorum. Çünkü hem tabanları çok zıt hem de ideolojileri çok farklı. Saadet Partisi bana göre ya önümüzdeki seçimlerde AK Partiye geçer ya da yerinde saymaya devam eder. Ama böyle bir ittifaka da şimdiden söylentilere göre göz kırpıyorsa büyük hata yapmış demektir.

Diğer bir husus ise Davutoğlu ile Babacan’ın birleşmesi İYİ Partinin hesaplarını bozma yönündeyse bu da yanlış bir hesaptır. İYİ Parti artık baraj kaygısı dahi olmayan rüştünü ispat etmiş bir parti değil midir? Yani Davutoğlu ile Babacan’ın CHP ile bir alıp veremedikleri olmayacağına göre geriye İYİ Parti ve Demokrat Parti kalıyor.

Demokrat Partide çınar bir parti olduğuna göre yani kökü hala yerde ve her an karşılık bulabilecek bir pozisyondayken geriye de okların İYİ Partiyi gösterdiğini gösteriyor. Bu hesapların dışında başka bir hesap var ise peki bu birleşme acaba kimin işine yarar? Diye sormaktan da kendimi alamıyorum. Yarın öbür gün Sarıgül ile İnce’de birleşiyoruz derlerse hiç şaşırmam


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları