HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SEVSİNLER SENİN YIĞINAĞINI…

26 Temmuz 2021 Pazartesi Saat: 10:18

Başından beri dost olmadığını bildiğimiz emperyalist Amerika, 40 km uzağımıza yığınak yapmaya devam ediyor. Sevsinler senin yaptığın yığınağı. ABD, Balkanlar ve Ege'de varlık göstermek, Rusya ile Türkiye'yi kuşatmak için Yunanistan'ın Dedeağaç şehrinde kurduğu üs büyük bir cephaneliğe dönüşmüş. Ulusal medya böyle servis etti haberleri.

Pentagon, Türkiye'ye 40 km mesafedeki şehre en az 400 tank ve zırhlı araç sevk etse de iki kargo gemisinden boşaltılan araçların bir kısmı NATO tatbikatları için Bulgaristan ve Romanya'ya sevk edilmesi ve bir kısmı Dedeağaç'ta kalacak olmasını değerlendiren ABD'li komutanda, "Bu bir dönüm noktası" demiş.

ABD, Balkanlar, Doğu Akdeniz-Ege'de varlık göstermek ve Rusya ile Türkiye'yi baskılamak için Dedeağaç'ta kurduğu üs cephaneliğe döndürse de, Rusya’yı bilmem ama biz Türkiye olarak her türlü tehdit ve gözdağına pabuç bırakmayacağımızı da Pentagona hissettirmemiz lazım değil mi?

Haziran ayı başında yapılan "Defender Europe 2021" tatbikatı için Türkiye sınırına 40 km uzaklıktaki Dedeağaç'a yüzlerce askeri araç gönderen Pentagonun, bölgeye yeni bir sevkiyat gerçekleştirmesi dünya basınında da geniş yankı buldu.

Bakın en az 400 askeri araçtan sevkiyatta M1A2 Abrams tankları, M117 zırhlı araç ve M2A2 Bradley zırhlı muharebe araçları ve helikopterler bulunuyor. Dedeağaç limanındaki iki kargo gemisinden boşaltılan silahların bir kısmının Balkanlar'da gerçekleştirilecek NATO tatbikatları için demiryolu ve karayolu ile Bulgaristan ve Romanya'ya sevk edildi. Bazı araçların da Yunanistan'da kalacağının belirtilmesine çok merak ediyorum acaba NATO ne diyecek.

Pentagon’a tatbikat ayağına getirdiği mühimmatları, madem dost müttefiksin o zaman tatbikat bittiği zaman neden geri götürmüyorsun? Diye de sormak istiyorum. Hani senin sözde dostluğun nerede kaldı o zaman?  

Sen ne yaparsan yap, unutma senin karşında artık eski Türkiye yok. Bizde bir atasözü var. Ama edebim müsaade etmediği için buradan yazamıyorum. Anlayan anlamıştır zaten.

Sen bir yandan Yunan’ı bir yandan İsrail’i bir yandan da bebek katili canavar pkk yı pofpoflamaya devam et. Sana dünyanın 5’ten büyük olduğunu bir babayiğit gösterecek elbet. Sevsinler senin yığınağını sevsinler. Bizde çok korktuk ya…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları