HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İBAN DEVLETİ NE DEMEK?

2 Ağustos 2021 Pazartesi Saat: 09:53

“Cihan devleti olacaklardı, IBAN devleti oldular” diyerek iktidara yüklenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yine Yüce Türk Milletinin hassasiyet duyduğu yardımlaşma aidiyeti duygusunu aklınca alay konusu yaparak kendini gündeme getirmeye çalışmış. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile Temel Karamollaoğlu’da vergi ve deprem gelirlerinin nereye harcandığına dikkat çekerek hükümetin vatandaştan talep ettiği yardımlaşma ve dayanışma hususuna kendilerince hesap sorarcasına tepki gösterdiler.

Altı gündür yanan ciğerlerimizi biz bir yandan nasıl soğutabiliriz diye düşünmeyi akıl edemeyenlere karşı da hükümet ilk etapta 50 milyon yardım paketi çıkararak vatandaşın imdadına yetişmeye çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor. Etmeli de bu hükümetin en asli görevidir. 

Bende yanlışa yanlış, doğruya doğru. Bakın yangın söndürme uçakları konusunda hükümetin sınıfta kaldığını da bundan bir önce ki yazımda yazmıştım zaten. Kimse yağ yaktığımı yağcılık yaptığımı zannetmesin. Bir partinin genel başkanıysan eğer toplumun değerleriyle, kantarın topuzuyla oynamayacaksın. Oynamaya kalkarsan o topuz başına düşer benden söylemesi.

Parti genel başkanlığının da bir adabı, bir üslubu, bir ahlak değeri olması gerekir. 72 türlü milletin yaşadığı Türkiye’ye 81 milyon insana örnek olmak öyle her babayiğidin harcı değil beyler. Oturma organlarını nereye koyacağını bilecek, söylediği sözün nereye vardığını bilecek, bu 72 türlü milleti nasıl incitmemeliyim diyebilecek insan olamazsanız, parti genel başkanı olsanız ne yazar.

Daha dün Van’da ki sel depremini de eminim görmüşsünüzdür. Şimdi Van Valiliği de, Kızılay’da Van için hesap açıp IBAN verseler yine aynı sözleri sarf edeceğinize hiç şüphem yok. Zira şunu demezsiniz: Biz her ne kadar muhalefet de olsak gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Herkes imkanları ölçüsünde elinden gelen desteği lütfen versin deme erdemliğini göstermezsiniz.

İktidara hesap sormanın bin bir yolu var iken, afet üzerinden felaket üzerinden hesap sormak yakışmaz. Muhalefet de olsanız hiç yakışmaz. Milletten takdir görecek, alkış alacak, helal olsun dedirtecek işlere başınızı koyup imza atsanız nereniz eksilir acaba diye soruyorum? 

IBAN Devleti oldular demek ne demek? Ben yakıştıramadım Muharrem İnce’ye. Aynı anda da Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’na da yakıştıramadım. Yakışmadı üçünüze de yakışmadı. Türk Milleti adına sizden özür falan beklemiyorum. Zira gölge etmeyin yeter. 

Buradan sizin diyemediğinizi milletime ben söylemek istiyorum: GÜN BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR. Sen Yüce Türk Milletisin. Nifaklara inat sen sana yakışanı yaparsın. Çünkü sen Türk’sün çünkü sen Elhamdülillah Müslümansın. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları