HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

VERMEZLER KARDEŞİM VERMEZLER…

7 Ağustos 2021 Cumartesi Saat: 10:13

Fındık hasat döneminin başladığı bugünlerde muhalefet elinde çaldığı tenekeyi elinden bırakmıyor. Neden mi? Fındık fiyatı konusunda bayağı ısrarcılar da ondan işte. Tutturmuşlar 35 Lira’dan aşağı olmaz, kurtarmaz falan filan. Bende diyorum ki, vermezler kardeşim vermezler… hiç boşuna ne dilinizi ne de kolunuzu yormayın. Vermezler bitti.

Önceki birkaç yazılarımda da bu sene ki fiyat tahminimi yazmıştım. Hatırlatmak anlamında bir kez daha tahminimi yazayım. Bana göre bu yıl da fındık fiyatı 26 ila 28 Lira arasında oynar. Bu fiyatta Ekim ayının ortalarına kadar sürer. Sonramı? Sonra yükselir diye sakın beklemeyin. Çünkü Ekim ortası ve Kasım başları gibi 25-24-23’e kadar düşer.

Tavsiyem o dur ki, ben her yıl öyle yaparım ilk açıklanan fiyattan fındığınızı verin kurtulun. Çıkarsa da şansınıza, düşerse de şansınıza. Hazine de zaten para pul yok. Tarım ve Orman Bakanlığının da TMO’ya vereceği zırnık para yok. Çünkü bakanlık bu sene yangın söndürme uçağı almayı hedefliyormuş. İhaleye çıkacaklar ya.

O yüzden fındık fiyatı konusunda ne üretici ne de muhalefette ki siyasi partilerin kanaat önderleri hiç ama hiç uçmasınlar, yükselişe kalkmasınlar. Ha sırf konuşmak için sallama yapacaklarsa yapsınlar. Çünkü benim kulaklarım bu hususta kapalı arkadaş.

Kimse kendi kendine gelin güveyi olmasın. 28 Lira’yı görürlerse herkes öpsün başının üstüne koysun. 35 Lirayı hiçbir babayiğit vermez. Anlaşıldı mı? Bu yazımı da alın bir kenara koyun. Deliçakar şu tarihte söylemişti diye.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları