HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAKIN BU OYUNA GELMEYİN!

17 Ağustos 2021 Salı Saat: 09:17

(SERBEST PİYASA)

Hükümetin 2021 yılı fındık sezonu için açıkladığı 26.5 TL’lik fiyat üzerine bazı kesimlerin, serbest piyasa da fındık fiyatları konusunda kumpas kurmaları dikkatlerimden kaçmadı. Son birkaç gündür serbest piyasada fındık 24 ila 25 Lira arasında ki söylemler, art niyetçilerin niyetlerini de ortaya koymuş oldu.

İki gündür serbest piyasa da yaptığım gözlemlerde bakın gerçek üretici olan yerli sanayicimiz, tüccarlarımız ve manavlarımızın bana söyledikleri söz aynen şu şekilde: Kardeşim serbest piyasa fiyatları henüz oluşmadı. Üreticimiz dikkatli ve temkinli olsun.

Kesinlikle serbest piyasada fiyat oluşmadan kimse fındık getirmesin, diyerek hazırlanan oyunlara da üreticiyi kurban etmeyeceklerini söylediler. Ben başından beri, tekelcinin ve kartelcilerin simsarlığını yapmayan yerli sanayicimiz, tüccarımız ve manavımıza güvenmişimdir. Bu sene de güvenim tamdır.

Şimdi bu tekelci ve kartelciler, hükümetten önce ki yıllarda olduğu gibi bu sene de istediklerini aldılar. Üreticinin yağını ne kadar sıkarlarsa o kadar kar zannediyorlar. Tabi kul hakkı ve vebal onlara göre hiçbir şey ifade etmiyor. Buna göz yumanlarda aynı kul hakkı ve vebali almış oluyorlar.

Bu arada fiyat belirlendi ama TMO’nun alım koşulları henüz netleşmedi. TMO yine randıman konusunda üreticiyi mağdur edecek mi? Fındığın kurumamış nemli geri götür diyecek mi? Bu sene ki uzman kadrosu ehillere teslim edildi mi? Vs vs soruları havalarda uçuşuyor. Fiskobirlik’ten ise hala çıt yok. Yani henüz gıkları çıkmadı.

Sonuç itibarıyla bende yerli sanayici, tüccar ve manavlarımız gibi üreticilere tavsiyem, siz siz olun sakın piyasa oluşmadan fındık getirmeyin. Borcunuz dahi olsa getirmeyin.

Emanete fındıkta kesinlikle teslim etmeyin. Bırakın fındığı evde fareler yesin ama gözü dönmüşler yemesin. Geçende yazmıştım. Fındık üreticisi top sende artık, sakın golü dönüp dolaşıp kendi kalene atma.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları