HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SEYYAR TAVERNALAR!!!

20 Ağustos 2021 Cuma Saat: 09:34

Görüntü ve gürültü kirliliğine defalarca dikkat çekmiştim. Ancak görülen lüzum üzerine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Kardeşim, adamın arabasının şaftı kaymış ancak arabanın içinde ki müzik ses düzeneği bir Ordu’ya yetiyor. Üstelik bunlar için saat diliminin de hiç önemi yok. Gecenin 10’u-11’i-12’si-1 veya 2’si saat kaç olursa olsun hiç önemi yok.

Merak etmeyin, bunlar gündüzde aynı kafadalar. Sabahın körü, akşamın darı, duymadığımız, dinlemediğimiz, titremediğimiz ne şarkı ne de türkü kalıyor Vallahi. Ha öylede cambazlar ki, sormayın gitsin. Hani hırsız kaç polis yakala misali.

Devriye gezen güvenlik güçlerini, motorize ekipleri savuşturan bu çakallar volümün dibine vuruyorlar. Ta ki bu devriye ve motorizeler yeniden gelene dek.

Hasta bilmezler, çocuk uykuda bilmezler, aşırı sese karşı reaksiyon gösterenleri bilmezler, bu gürültü kirliliğinin önde gidenleri. Bugünlerde resmen Ordu’da seyyar tavernalar diye adlandırdığım bu tür araçların sayılarının gittikçe arttığını hatırlatmakta yarar görüyorum. Sahi bu araçlar araç muayenesinden nasıl geçiyor? İşte buna da aklım pek basmıyor.

Bu gürültü kirliliğinin önde gidenlerine birde motosiklet sürücülerinin eksoz gürültüsü eklenince orkestramız tam oluyor. Değmeyin müzik keyfimize o zaman.

Motor sürücülerinin aşırı hızlarına mı yanalım? Yoksa hızın yanında çıkan eksoz gürültüsüne mi yanalım. Aşağı tükürüyorum sakal yukarısı da bıyık. Dinle kafanı dinleyebilirsen.

Az önce demiştim ya bunlar araç muayenelerinden nasıl geçiyorlar diye. Aklıma geldi yazarken uzman bir arkadaşımı aradım ve sordum. Abi bu nasıl oluyor? Diye.

Aldığım cevap ise; “Kardeşim bunlar muayeneye gelirken ses tertibatını söküyor, görsel kirlilik düzeneklerini de kaldırıyor öyle geliyorlar. Muayene bitince de tekrar aynı tas aynı hamam devam ediyorlar” dedi. Buyurun buradan yakın şimdi.

Bu arada bir tavsiyede bulunayım. Boşuna masraf edip de öyle tavernaya, gazinoya veya müzikhollere gitmeyin. Evinizin balkonuna oturun 2 saatte dinlemediğiniz müzik kalırsa bende ne olayım. Ne diyeyim ki başka.

Yakalandıkları zaman yedikleri cezalar caydırıcımı? Ona da ayrıca bakmak lazım. Polisin bile baş edemediği bu gürültü ve görüntü kirliliğinin önde gidenlerini Allah’a havale ediyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları