HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

PERİNÇEK’E SORUYORUM!

23 Ağustos 2021 Pazartesi Saat: 09:49

Afganistan güya Taliban ile birlikte bir kurtuluş mücadelesi verdiğini ve Atatürk ile Türk Milletinin verdiği Kurtuluş mücadelesine benzeten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e söylenecek söz bulamıyorum.

Perinçek; “Tıpkı Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Kurtuluş Savaşımız gibi Afganistan’da bugün kurtuluş savaşı verdi fakat bizim Kurtuluş Savaşımız Mustafa Kemal’i çıkarttı onların kurtuluş savaşı Taliban’ı çıkarttı. Aradaki fark budur.

Nereden geliyor bu fark: Türkiye’nin imparatorluk birikiminden, devrimci birikiminden, sosyo-ekonomik yapısından ve Türkiye’nin çağdaşlaşmada kazandığı başarılarından. Afganistan’ın da başka bir tarihi var o bakımdan farklar var diyorum.

Bu bir Kurtuluş Savaşıdır. Nasıl Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Kurtuluş Savaşı verdik, Afgan halkı da Taliban önderliğinde verdi. Onun devamında şunu söylüyoruz: Türkiye’den Mustafa Kemal çıktı Afganistan’dan da Taliban çıktı yani ikisi arasındaki farkı koyuyoruz” dedi.

Yorumu size bırakıyor ve şimdi Perinçek’e soruyorum?

Birincisi; Taliban, yıllardır başta Afganistan olmak üzere o bölgede ve hatta Amerika’da dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirdiği terör olayları zamanlarında da senin gözünde legal bir örgüt müydü?

İkincisi; Taliban, yıllardır çoluk çocuk demeden, kadın ticareti ve her ikisinde de yaptığı bütün zulüm, işkence ve istismarlarında da, senin gözünde legal bir örgüt müydü?

Üçüncüsü; Taliban, İslam ve Müslümanlığı kendine göre kalkan yaparak en çokta Müslümanlara zulüm yaparken de, senin gözünde legal bir örgüt müydü?

Dördüncüsü; Sen, Taliban’ın hiç İsrail’e, Hristiyan veya Yahudi diğer ülkelere saldırdığını veya cephe aldığını gördün mü?

Beşincisi; Sen, Taliban’ın en büyük gelir kaynaklarından ikisinin hatta üçünün ne olduğunu biliyor musun?

Altıncısı; Sen, bu ve bu gibi maddeleri başından beri iyi biliyordunsa ve bunlara rağmen başından beri de Taliban legal örgüt demişsen ve demeye de devam ediyorsan, seni Yüce Türk Milletine ve İslam alemine havale ediyorum.

Beşikte ki çocuktan al, 7’den 70’e insana ve insanlığa zulüm eden hiçbir terör örgütü legal olamaz. Kimse, Yüce Türk Milletinin aklıyla, izanıyla oynayamaz. Oynattırmayız, sende oynayamazsın Efendi. Bunu da aklına iyice yer et. Bu gibi savsatalarla benim Ata’mı da bir daha ağzına alma.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları