HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BOŞUNA HAL AĞLAMAYIN…

26 Ağustos 2021 Perşembe Saat: 09:52

Memur ve Memur emeklilerine ayrıca kamu da çalışan işçilere yapılan zamların yankıları hala sürüyor. Ne memur kesimi ne de bunlara bağlı muhalefette kalan sendikaların hiçbiri hallerinden memnun değilmiş. Önümüzde ki yıl yüzde 12, sonra ki yılda yüzde 14 toplamda yüzde 26 alan memur ve memur emeklisi refah payı ile birlikte zamlarda yüzde 30’u koparmış oldu.

Bugün en düşük memur maaşı 6 bin liradan aşağı değil. Karı koca çalışan bir hanede yani çift maaş giren bir eve net 12 bin lira girmiş olacak. Eğer bir de bunlar öğretmen, sağlıkçı, imam vs. ise aldıkları ek ücret veya mesailerle 6 bin liralık maaş oluyor 8-9-10 bin lira. Haneye çift maaş giriyorsa al sana 20 bin lira. Gözümüz yok. Allah daha çok versin keşke.

Şimdi iyi güzel de kardeşim Türkiye gibi bir ülkede mesai ile birlikte 10 bin liraya dayanan bir maaş alıyorsan biz ne yapalım peki? SGK emeklisi ve asgari ücretin altında maaş alan ne yapsın peki? Sen iyi güzel bu kadar ağlayıp, zırlayıp, suni gözyaşı döküyorsan, akıl ver bize de biz ne yapalım peki? Belki üç kuruş faydan olur bize.

Bak ben kendimden örnek vereyi mi? 32 yılın ardından emekli oldum. Üçüncü yıla girmeme iki ay kaldı. Bugün elime Bin 780 lira. Üç yıllık emekliyim ve Bin 780 lira alıyorum. Yani memur kardeşim benim maaşımın üç buçuk kat fazlasını alıyorsun ama ben senin gibi Vallahi, Billahi, ağlamayı da zırlamayı da beceremiyorum. Allah rızası için şu işi bize de öğretin de biz de yapalım.

Bu arada yeri gelmişken bak bir örnek daha vereyim sana memur kardeşim. Sen ay ortasında maaş avansı alabiliyorsun değil mi? Benim de hakkım var almaya ama alamıyorum! Niye mi?  Kart borcundan yasal takibim varda ondan.

Ödeyemiyorum. Çünkü Bin 780 liranın 900 lirası kiraya gidiyor da o yüzden. Benim 2 bin liralık borcum oldu 4 bin lira. Yasal takipten dolayı da avans dahi vermiyorlar. Onu da geçtim. Maaşıma iki gün var. İki günlüğüne Bin lira kredi talep ettim. Maaşımı veren banka iki günlüğüne maaşım karşılığında bu parayı bile vermedi.

Şimdi söyle bana, benim güzel memur kardeşim. Söyle ben ve benim gibi durumda olanlar ne yapsın peki? Hükümetten emekliye bir defaya mahsus yasal takipte olan emeklilere sicil affı istedik. Bir şey vermedikleri gibi onu da çok gördüler bize. Söyle şimdi has gardaşım. Biz ne yapalım? Hiç boşuna hal ağlamayın. Oturun halinize şükredin, benimde canımı fazla sıkmayın…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları