HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HERKESİN DERDİ AYNI

27 Ağustos 2021 Cuma Saat: 17:08

Ordu’da herkesin derdi aynı. Derdin adı ne biliyor musunuz? Derdin adı geçim sıkıntısı. Dün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ordu’daydı. Esnafı dolaştı, tek tek vatandaşlarla konuştu. Fındık bahçesine daldı üreticiye kulak verdi. Gördük ki, esnafında, vatandaşında, üreticinin de tek derdi geçim sıkıntısıymış.

Günlerdir siftah edemeyen esnaflardan alında, alım gücü neredeyse tükenmiş işçi ve emekliden çıkın. Üretici de zaten maliyetine fiyatla çektiği eziyette yanına kar kalmış anlayacağınız. Her iki kişiden biri borçlu, her üç kişiden biri yasal takipli, her dört kişiden biri de hacizliymiş canım Ordu’da.

Çoluk çocuk, yaşlısı falan saymazsak 750 bin nüfuslu Ordu’nun 500 bini dertli, kederli demek ki durum bu kadar vahim. Refah payı kişiye göre nasıl ayarlanır? Nasıl düzenlenir? Ne yapılır? Bilemiyorum ama bilinen tek gerçek var ki, o da geçim sıkıntısı hat safhada beyler bilesiniz.

Yaklaşık 7-8 gün sonra da okullar açılıyor. Anneler, babalar şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Ne yapacağız? Diye kara kara düşünüyorlar. Kırtasiye giderleri uçmuş, okul kıyafetleri önceki yıllara göre üç katına çıkmış, servis ücreti şunu bunu derken Allah yardımcıları olsun demekten başka bir şey de gelmiyor elimizden.

7’den 70’e kimse halinden memnun değil bu şehirde. Kime bir dokunsan bin ah işitiyorsun. Piyasalarda güven kalmamış, istikrar zaten yok. Gençlik desen hazırda, Valla ne yalan söyleyeyim durum bu. Dün gözümüzle gördük, kulağımızla işittik. Akşener’in, Altınordu’dan başlayıp, Fatsa ve akabinde Ünye’de biten programında ortaya çıkan fotoğrafın adı geçim sıkıntısı oldu.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları