HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İHTİYACINIZ KADAR!!!

31 Ağustos 2021 Salı Saat: 09:23

Bu başlığı ben atmadım. Fındık üreticisine sürekli uyarılarda bulunan ve tekelciye karşı mücadele verenler diyor. Pazara ihtiyacınız kadar fındık getirin diyerek adeta yalvarıyorlar. Peki fındık üreticisi pazara bugünlerde neden fındık getirmek zorunda kalıyorlar? Biliyor musunuz?

Birincisi gurbetten ve yurt dışından gelenlerin izinleri bitenler topladıkları fındığı satarak artık geri dönmeye başladılar. Gurbetçilerin toplamda pazara indirdikleri fındığın toplamı ne olur? İşte orasını bilemiyorum.

İkincisi malum okullar önümüzde ki Pazartesi günü açılıyor. Veliler, okul masrafları için bir miktarda olsa fındık satmak zorunda kalacaklar. Ayrıca il dışında üniversite kazanan çocuklarımızın yüksek tahsilini göreceği ilde, yurt, kira yani konaklama giderleri ve diğer masrafları için yine fındık gözden çıkacak. Bu çerçevede de pazara ne kadar fındık iner? Tahmin edilemiyor.

Üçüncüsü ise çok daha önemli ki, pandemiden dolayı sürekli tüccar ve manava borçlanan, işlerinin kötü gitmesi nedeniyle borçlanan, yapılandırmaların, taksitlendirmelerin taksit ödemeleri Eylül ayında başlayacak olmasından ötürü fındık üreticisi yine fındığını bu dönemde gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Ben gözlerimle gördüm, kulaklarımla duydum. Fındık üreticisi dostu gerçek yerli tüccarlarımız dahi üreticiye seslenerek, “Getirmeyin kardeşim, borcunuz dahi olsa bana bile fındık getirmeyin” diyerek adeta yalvarıyorlar. Fındık fiyatları serbest piyasada henüz tam anlamıyla oluşmadı. O yüzden bende iyi niyetli ve hala böyle düşünebilen tüccar ve manavlarımıza teşekkür ediyorum.

Evet sonuç itibarıyla fındık üreticisine bende yalvarıyor ve uyarıyorum. Haliniz durumunuz, sıkıntınız, derdiniz kederiniz her ne olursa olsun pazara fındık indirmek zorunda kalırsanız ne olur ihtiyacınız olan miktar kadar fındık getirin. Aksi bir durum yok ise serbest piyasa oluşuncaya kadar fındık getirmeyin.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları