HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÖRELİM BAKALIM YERLİLİĞİNİZİ, MİLLİLİĞİNİZİ…

7 Eylül 2021 Salı Saat: 09:28

Serbest piyasada fındık fiyatları hala istikrarlı bir şekilde oluşmadı. Piyasa 23 Liradan kendi başına tıkır tıkır işliyor. Özellikle sezon başından bugüne kadar ürününü toplayıp ve geri dönmek zorunda kalan gurbetçilerin fındığını tekelcinin simsarları ve serbest piyasa avcıları, üreticinin gözünün yaşına bakmadan 23 liradan alımlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Şimdi her fırsatta tekelci firmayı yerden yere vuran, her fırsatta bu tekelciyi günah keçisi olarak gösteren bizim yerli ve milli sanayicilerimiz, tüccarlarımıza o zaman çağrımdır.

Yani zaman zaman da hani diyordunuz ya fındık üreticisinin gerçek dostu yerli sanayici ve yerli tüccardır diye. O zaman gelin piyasa fiyatını siz de hükümetin açıkladığı rakama yakın veya üzerinde fındığı siz alın.

Siz neden almıyorsunuz peki? Bugün fındığı 25-26-27 liradan alsanız ne zararınız olur? Bana bunun izahını hanginiz yapacaksınız? Bakın gayet açık ve net soruyorum? Mademki Tekelci ve onun simsarları fiyat düşürüyor ve sizde onlara ayak uyduruyorsunuz. Şimdi samimiyetiniz ve dürüstlüğünüz üretici adına ortaya koyma vakti gelmedi mi?

Siz bir araya gelin. Karadeniz’de boydan boya anlaşın Oda ve Borsalarla da işbirliği tesis edin. Yerli ve milli sanayici olarak, yerli ve milli tüccar ve manav olarak fındığa siz sahip çıkın.

Olur mu? Pek ala olur? O zaman samimiyetinize de, dürüstlüğünüze de güvenimiz tam olsun. Çıkın fındık üreticisine çağrıda bulunun. Gelin kardeşim, biz yerli ve milliler olarak fındığı 25-26 liradan teslim alacağız deyin.

Bunu söyleyecek cesaret ve yüreğiniz varsa işte meydan. Bakalım tekelci mi gerçek düşman yoksa onunla kol kola girenler ve açıktan ve dışardan onlar gibi hareket edenler mi düşman.

Şimdi size inanmak ve güvenmek isteyen hala fındığını bekletmeye çalışan üreticiler gibi bende sizi bekliyorum. Görelim bakalım yerliliğinizi, milliliğinizi. İş işten geçtikten sonra sakın ha fiyat yükseltmeye de kalkmayın. Benden söylemesi…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları