HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MİLLETİN CANI BURNUNDA!

18 Eylül 2021 Cumartesi Saat: 10:55

Birkaç gündür düşünüyordum. Aslında yazmayacaktım ama şikayetler artınca son bir kez daha uyarmak durumunda kaldım. Kamu da çalışan personellerin vatandaşlarla girmiş oldukları polemiklerin olumsuz yankıları elbette o kurumun başında olan yöneticilere yansıyor. Hal böyle iken hiçbir suçu olmayan yönetici ve idarecilerde zan altında kalmış oluyorlar.

Özellikle sağlık, eğitim, SGK, Vergi daireleri, KOSGEB ve İŞ KUR gibi kurumlara sıkça gitmek zorunda kalan vatandaşlar, buralarda memur, işçi, hasta bakıcı, pansumancı vs. bölümlerinde çalışanların kendilerine yönelik tutum ve tavırlara karşı tepki göstermeye devam ediyorlar.

Yapmayın! Derim. Yazık günah, milletin zaten canı burnunda. Bu milletin vergileriyle maaş aldığınızı unutmayın! Bir ikincisi de ailenizden veya yakınlarınızdan birinin bir başka kurumda sizin yaptığınız muamelelere karşı maruz kalırsa tepkiniz ve tavrınız ne olur o zaman? çok merak ediyorum.

Size gelen vatandaşı veya sizin yardımınıza ihtiyacı olan birini azarlamak, kendinize göre aşağılayıp hor davranmak, işini geciktirmek veya rölantiye almak, küfre yakın sözler söylemek marifet değil. bu tür davranışlarınız sizi yükseltmez ve yüceltmez. Aksine insanlıktan çıktığınızın bir göstergesi olur.

Kendinize her zaman Allah razı olsun dedirtin. Allah ayağını taşa değdirmesin dedirtin. Allah tuttuğunuzu altın etsin dedirtin. Kötülükten insan hayır gelmez. Kötülük er geç karşılığını bulur. Ama iyilikten, merhametten ve sabırlı olmaktan hiçbir zaman fenalık gelmez. Sevabınız artar, mükafatınız artar, insanlığınız, haysiyet ve şerefiniz artar.

Daha ne diyeyim. Kamuda çalışınlar, biraz daha kendilerine çeki düzen verirlerse, millette o kadar mutlu olur. Müdürden çok müdür, hekimden çok hekim, şeften çok şef olmanın gayretinde olmak size hiçbir şey kazandırmaz.

Maaşınızı hakkıyla, alın teriniz ve emeğinizin karşılığında hak edin yeter size. Milletin canı zaten burnunda dedim ya, sizde fazla zorlamayın artık.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları