HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İSTEYEN AÇSIN!

20 Eylül 2021 Pazartesi Saat: 10:03

Coronavirüs salgını nedeniyle en çok ekonomik kriz yaşayan esnaf kesimlerinden biride hiç kuşkusuz ki, Berber ve kuaförler oldu. Türkiye genelinde 2004 yılından bu yana Pazar günleri başlatılan nöbetçi berber uygulamasına Ordu’da da devam ediliyor.

İl ve İlçelerin nüfus yoğunluğuna göre belirlenen nöbetçi berber uygulamasının nüfusu artan yerlerde ya nöbetçi sayısının artırılması ya da isteyen esnafın Pazar günü de işyerini açabilmesi yönünde yeni bir uygulamaya gidilmesi bekleniyor.

Altınordu ilçesinde de nüfus yoğunluğunun fazla olması nedeniyle Pazar günü hizmet veren nöbetçi berberlerin sayılarının az olması vatandaşlarında tepkilerine neden oluyor. Özellikle eğitim-öğretim döneminin de başlaması sebebiyle öğrencilerinde tepkilerine neden uygulamaya nasıl bir çözüm bulunacağı da merak ediliyor.

Benim, Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanına ve Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanlarına tavsiyem ise Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde Pazar günleri ya nöbetçi berber sayılarını artırmaları ya da isteğe bağlı Pazar günleri isteyen berberlerinde iş yerlerini açarak vatandaşa hizmet vermelerini sağlamak olacaktır.

Böylece pandemiden dolayı ekonomik kriz yaşayan bu kesimin, bir nebze de olsa gelir elde ederek biraz nefes almaları onların da menfaatine olacaktır diye düşünüyorum.

Talebin hem esnaf hem de müşteriler tarafından gelmesi mutlaka dikkate alınıp değerlendirilmelidir. Bende bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları