HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BUNLARI DA DÜZELTİN BARİ!

7 Ekim 2021 Perşembe Saat: 09:38

AVM’lerde fiyat denetimleri sürüyor. Takipteyiz zira göz ardı edilen o kadar çok önemli hususlar var ki, o kadar yani. Hazır bu konuya değinmişken şu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’de ne iş yapar? Neye yarar çok merak ediyorum. Oturup kalkıp esnafın halini kafasına göre yazıp çizmekten başka vatandaşında derdine çözüm noktasında ne yapar? Bilmiyorum.

Şimdi türlü hırsızlık metotları ile vatandaşı vampir gibi emen AVM’leri bir kenara bırakalım. Ya esnaflar çok mu masumlar? Pandemiden önce saç sakal 20 TL, şimdi 40-50 TL, yine pandemiden önce bir bardak çay 1-1.5 Lira şimdi 2-2.5Lira, lahmacun 5-6 Liraydı şimdi 12-14 Lira, Pide 17-18 Liraydı şimdi 28-30 Lira. Palandöken haberin var değil mi bunlardan?

Size daha komik bir şey söyleyeyim mi! Çok güleceğinize eminim. Eskiden garnitür olarak verilen patates kızartması şimdi porsiyon olarak veriliyor. Saydım içinde 8-10 ufacık dilim. Menüye de dahil edilmiş. Fiyatı yerine göre 12 ila 15 TL arasında değişiyor. Evet yanlış okumadınız. Es kaza patates kızartması isterseniz 15 Lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Palandöken, bundan da haberin var değil mi?

Bir pandemi bahanesiyle canımıza okuyan okuyana, çaycısından tut, berberinden, lokantacısından, çorbacısından çık. Giyimde öyle kuşamda öyle birbirlerini hiç mi hiç aratmıyorlar. Bir buçuk senede her şeye yüzde 200-300 zam geldi. Zam üstüne zam yaşa yaşayabilirsen.

Bir ufak sözümde şu Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar’a gelsin. O da tıpkı Palandöken gibi bol keseden atıp duruyor. Kardeşim çiftçi bahçesine giremiyor haberin var mı? Gübre fiyatları, ilaç fiyatları tavan yapmış, adamlar tüccardan, tefecilerden para alıp ilaç gübre atıyorlar. Bağ bahçe bakımı yapıyorlar. Sahi sen de ne yaparsın Allah aşkına?

Benim yaşımın yarısı kadar ikinizde o koltuklarda oturuyorsunuz. İşiniz gücünüz soyguna, talana, vurguna seyirci kalmak olmasın. İşiniz gücünüz vatandaşın ağzına giren lokmayı zehir zıkkım etmek olmasın.

İşiniz gücünüz bu 85 milyon insanın 75 milyonu fakir olan milletin geçim derdine çare olsun. Hükümete açık çağrımdır! Hazır AVM’lerden başlamışken bu ufak ve orta ölçekli esnaflara ve ziraatçılara da bir göz atın derim ben. Bunları da düzeltin bari görelim bakalım…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları