HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

EMEK OLMADAN EKMEK OLMAZ!

8 Ekim 2021 Cuma Saat: 09:19

Dün haberlerde dikkatimi çekti. O yüzden sizinle paylaşma ihtiyacı duydum. Hani hep sürekli söylüyorlar ya işsizlik gittikçe artıyor diye. Bildiğiniz gibi İş Kanunu'na göre çalıştıracak sürekli, geçici veya mevsimlik işçilerin istihdam süreçleri İŞKUR aracılığı ile sağlanıyor.

İşçi alım ilanları kurumun internet sayfasının açık iş ilanları bölümünde yayımlanıyor. Dün itibariyle ŞK KUR’da 130 bin açık iş ilanı bulunuyordu. Açık işte, imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama başı çeken sektörler oldu.

Acil alım yapılacak alanlar, Kurum'un açık iş listesinde, "Acil tıp teknisyeni, ahşap boyama elemanı, akaryakıt satış elemanı, aşçı, kaynakçı, ayakkabı imalatçısı, beden işçisi, bekçi, bilgisayar donanım, teknoloji teknikeri, bilgisayar kurulum bakım elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, elemanı, gıda mühendisi ve teknikeri, tekstilde kalite kontrolcü, konfeksiyon işçisi, makine mühendisi, lojistik eleman, makineci (dikiş), mekanik bakım onarımcısı, bankada müşteri temsilcisi, ön muhasebeci" gibi meslekler yer alıyor.

Gördüğünüz gibi işçiye ihtiyacımız çok var hem de acil diyoruz ama çalışmak isteyen var mı? Özellikle genç işsizlere, hazırcılara ve bedavacılara soruyorum bu soruyu çalışmak isteyen var mı? Okuyup ta iş bulamayanların sayısına mı yanalım? Meslek Liseleri mezunlarının boşta olmasına mı yanalım? Vasıfsız ve düz eleman işçilerinin çalışmamasına mı yanalım? Neye yanacağımızı bizde şaşırdık Vallahi.

Hükümet meslek liselerinin önemine de ayrı bir hassasiyet gösterse de mezun olduktan sonra istihdama kazandırılamayan veya mezun olduktan sonra çalışmak istemeyenlerin sayıları o kadar orantısız ki, yukarı bıyık aşağı sakal misali gibi.

Oysa günümüzde hayat pahalılığı o kadar insanı zorluyor ki, ev geçindirenler bunu daha iyi bilir. İnsanlar emekli olunca bile çalışmaya devam ediyorlar. Bugün bir eve çift maaş girmeden geçinmek o kadar zor ki ama bunu yeni yetişen nesle de anlat anlatabilirsen. Bakın yukarıda ki talep edilen iş alanlarına önümüzde ki günlerde takip edelim bakalım ne kadar talep görmüş.

Aylardır İŞ KUR hep aynı benzer alanlarda ilan açıp duruyor. Isıtıp ısıtıp koyuyor. Ama karşılığı demek ki beklenenin altında olduğunun göstergesi değil mi? Özellikle artık gençlerin işsizliği bahane etmesini tasvip etmediğim gibi taşın altına ellerini koymalarını tavsiye ediyorum. Emek olmadan ekmek olmaz. Bu da benden size bir abi tavsiyesi ve kulağınıza küpe olsun gençler.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları