HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

NEREDEN ÖĞRENİYORLAR?

9 Ekim 2021 Cumartesi Saat: 08:27

Oturduğum sitenin hemen yanı başında bir ilköğretim okulu var. Şimdilik okul ismi vermeyeceğim. Son bir iki haftadır dikkatimi çeken bir hususu sizinle paylaşıp ve sormak istedim. Sabahları kahvaltıdan sonra çıktığım balkonda çocukların birbirleriyle yaptıkları konuşmalara çok doğal olarak kulak misafiri olmak durumunda kalıyorum.

Duyduklarım inanın tüylerimi diken diken ediyor. Her teneffüs vaktinde soluğu basketbol sahasında alan çocuklar, birbirleriyle öyle küfürlü konuşuyorlar ki, öyle hiç sormayın gitsin. Ben balkonda yerin dibine nasıl giriyorum siz bilemezsiniz. Zira 54 yıldır zaman zaman hiç duymadığım küfürleri bile duyuyorum. Bu çocuklar, bu küfürleri nereden öğreniyorlar?

Aslında bu sorunu geçen yıl bizim Kanalordu TV’de de yaptığım canlı yayınlarla dile getirmiştim. Uzman konuklarımla birlikte masaya yatırdığım konu orta ve lise dengi öğrenciler içindi. Şimdi bu küfürlü konuşma ve hitap şeklinin ilköğretim kurumlarına da yayılmasını endişe ile izlemekle yetinmek istemiyorum.

Benim yan bloktan duyduğum o küfürleri acaba bahçede nöbetçi olan öğretmen veya hava almaya dışarı çıkan öğretmen ve okul yetkilileri duymuyorlar mı? Diye çok merak ediyorum. Okul müdüründen tutun hademecisinden, kantincisinden, servis şoföründen çıkın hepsi sorumlu değil mi? Bu tür olumsuzluklar karşısında duyup da duymamazlıktan geliyorlarsa pes yani derim.

Okullarda bir de görev alan ayrıyeten rehber öğretmenleri var değil mi? Peki bunların eğitim konuları nedir? Ne iş yaparlar? Bileniniz var mı? Daha 6-7-8-9 yaşındaki çocukların ağızlarından çıkan küfürlere hiç mi kimse bakmıyor? Müdahale etmiyor? Günah keçisi elbet sadece okul ve servis personelleri değil elbette. Bir de o çocukları her sabah okula gönderen anne babalar da bu suça ortak değiller mi?

Bence suçun en büyüğü de anne ve babaların. Çocuk evde duyduğunu, sokakta duyduğunu okula taşıyınca olanda oluyor zaten. uyuşturucuyla mücadele, sigarayla mücadele derken şimdide küfürle ve argo ile mücadele dönemi başlayacak sanırım ilkokullarda.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet  Vargeloğlu bu duruma müdahale etmez ise geleceğimiz hiçte parlak olmaz bilesiniz. Zira şimdiden görünen köy klavuz istemiyor beyler, bayanlar. Ayrıca bunun için bir çalışma da düşünülürse bu sadece Altınordu ilçesinde kalmasın! 19 ilçenin tamamında yapılsın. Benden söylemesi, gerisini paşa keyfiniz bilir…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları