HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KAPIDAN KOVSAN BACADAN GİRİYORLAR! (SİTELER NE KADAR GÜVENLİ?)

16 Ekim 2021 Cumartesi

Hemen hepimizin başına yıllardır gelen bir durum. Kapımıza dayanarak ürün satışı yapmak isteyen pazarlamacılardan bahsediyorum. Önceki gün akşam saat 20.00 de eve girdim. Dikkat edin akşam dedim. Duştu, giyimdi kuşamdı derken akşam yemeğine hazırlanıyorken çat kapı çalıverdi. Saate baktım 20.40 evet saat 20.40.

Açtım kapıyı karşımda 20’li yaşlarda diksiyonu düzgün, eli ayağı düzgün, genç bir kız çocuğu. Buyur evladım dedim. İyi akşamlar derdemez girdi konuya. Efendim ben öğrenciyim. Giresun’dan geliyorum. İnanmazsanız bakın buda öğrenci kimlik kartım diyerek omzundan bir sırt çantası alıverdi eline.

Eeeee dedim! Efendim ben ağız ve diş sağlığı için diş macunu ve krem satıyorum. Sizde almak istermisiniz? Diye sorunca benim şalterler attı. Kızım senin saatten haberin var mı? Diye soruverdim. Verdiği cevap! Efendim ben okuldan sonra çalıştığım için geç vakte kadar çalışıyorum. Bir tane kaldı, onu da size vereyim mi? Dedi. 

Kızım bu saatte haydi siteye giriverdin. Binanın kapısı şifreli binaya nasıl girdin? Soruma da şöyle yanıt verdi. Efendim alt katta ki zile bastım açtılar, alttan başlayarak yukarıya kadar çıkıyorum dedi. Kızgınlığımı bu kez belli ederek kızım bu saatte insanları rahatsız etmen hiç hoş değil. Bu yaptığın doğru da değil. Hadi binayı terk et evine git diyerek kapıyı kapadım. 

Kızın pes edeceği yok tabi. Ben kapıyı kapadıktan sonra karşı komşunun kapısını çaldı. Ardından bir üstümde ki son 5. Kata çıktı ve gitti. Merak ettim balkondan izledim. Bizim bloktan çıkan kız, yandaki bloka 21.05 te dalıverdi. Siteyi terk etmesi de 21.40. sitemiz 5 blok, ben C-4 deyim. Bana 20.40’ta geldiğine göre demek ki, 20.00’den 21.30’a kadar 50 daireyi tek tek dolaşmış oldu.

İçeri girdiğimde gelinim bana, baba bunlar ayda bir kere geliyorlar. Bazen sabahın köründe bazen de gecenin köründe geliyorlar. Bunlar için zaman diye bir şey yok. Tembih ettim gelinime, kızım bunlara kapının merceğinden bak, kapı falan açma diye. 

Ne diyeyim. Kapıdan kovsak bacadan giriyorlar. Bundan çıkardığım başka bir ders ise şifrelerle girdiğimiz blokların, yaşadığımız sitelerin ne kadar güvenli ve güvenilir olduğu. Üstelik 24 saatte sözde kameralarla gözetlenen sitelerin. Yorum sizin…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları