HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEBRİKLER ATAKAN AKÇA’YA

21 Ekim 2021 Perşembe Saat: 09:10

Son yıllarda alışık olmadığımız bir hamle ile çıkış yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hem fındık üreticisinden hem de basın camiasından önemli ölçüde bir takdir topladı.

Eski Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin’den sonra her fırsatta üreticinin başkanı olduğunu, aldığı karar ve yaptığı hamlelerle ortaya koyan Başkan Akça, önceki günde üreticinin çok vahim bir sona doğru sürüklendiğine dikkat çekerek, yetkililere önemli çağrılarda bulundu.

Üreticinin içinde bulunduğu tabloyu ortaya seren Başkan Akça; “Akıl almaz bir şekilde artan gübre, ilaç ve diğer girdi maliyetleri sonucunda üreticimiz artık bağına, bahçesine bakamayacak duruma gelmiş, akabinde ürününü Allah’a emanet ederek “saldım çayıra Allah gayıra” modeliyle üretime devam etmek zorunda kalmıştır” diyerek acı reçeteyi yetkililerin eline vermiş oldu.

Fındık üreticisinin fiyat konusunda küskünlüğünü sürdürdüğünü ve Doların artmasıyla fındık fiyatının hala düşüşte olmasının ne akla ne de ticaret kurallarına uygun olmadığının altını da önemle çizen Akça, “Birde zıkkım dolar yükseldiğinde her ürünün fiyatı artarken FINDIK FİYATININ düşmesi de akıl ve ticaret kurallarıyla izahı olmayan bir hal almıştır.

İki sezondur bağından bahçesinden geri gelmeyen fındık üreticisi adeta küsmüş artık bahçesine gitmekten, bakım ve besleme yapmaktan çekinir hale gelmiştir. Yetkililerin artık bu sıkıntılı durumu görmeleri gerekmekte ve hiç zaman geçirmeden üretim için gerekli olan girdi maliyetlerinin acilen sübvanse edilerek üreticinin alım gücünün sağlanması gerekmektedir” dedi ve yetkilileri göreve davet etti.

Yetkililerin ayrıca tekelci firmanın fındık üreticisi, fındık ihracatçısı, fındık sanayicisi ve fındık tüccarı üzerinde oluşturduğu baskıyı ve zulmü görerek bu konuyu acilen çözüme kavuşturması gerektiğini belirten Başkan Akça, bu önemli soruna da parmak basmış oldu.

Benimde kanaatim o dur ki, eğer çözüm yoluna gidilmez de aksi durum devam ederse, bu gidişle ne üretici, ne ihracatçı, ne sanayici nede tüccar kalacak. Milli ürünümüz tekelcinin tamamen kontrolüne geçecek, sonucunda da kaybeden başta 8 milyon üretici olmak üzere bütün paydaşlar ve ülkemiz olacaktır.

Ben de Başkan Akça ile aynı görüş ve kanaatte olduğumu hatırlatarak, artık üreticinin dayanacak gücünün kalmadığını yineliyorum. Bende, Hükümeti ve yetkilileri acilen göreve davet ediyor, bir an önce çözüm üretmeleri için de sabırsızlanıyorum.

Göreve başladığı günden itibaren bu tür hamleleri ile üretici adına her zaman örnek bir davranış gösteren Başkan Akça’yı tebrik ediyor ve kutluyorum. Umarım üretici ve fındık üreticisi adına da benzer davranışları diğer Oda ve Borsa Başkanları da yapabilse. Hani bunu yermek için değil, bir elin nesi var iki elin sesi var örneklemesiyle bu temennimi de ortaya koymuş oldum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları