HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BASININ “KONFETİ” REZALETİ!!!

25 Ekim 2021 Pazartesi Saat: 11:18

Yeni Ordu Stadyumunun seyircisiyle buluştuğu ilk resmi müsabakada açılış heyecanına konfeti rezaleti gölge düşürdü. Olmaması ve önüne geçilebilecek bir vakanın yaşanmasına seyirci kalmak ayrı bir durum. Zira atılan konfeti parçalarını ulusal ajansların, Kur’an-ı Kerim diyerek adlandırarak okuyucuya servis yapmaları hiç etik olmadı. Bu üslup servis yapan ajanslara da yakışmadı.

Bir kere Forza Fidangör grubu lideri veya sözcüsü her kimse maç öncesi çocuklardan evde kullanmadıkları ders kitaplarını konfeti yapmak için getirmelerini istemiş. Bakın ders kitapları demiş! Muhtemelen üç beş çocukta evde kullanmadıkları ve aralarında din dersi kitaplarının da olduğunu tahmin ettiğim kitapları alarak kesim için matbaanın yolunu tutuvermişler.

Kesilen kitapları matbaacı da kontrol etmemiş. Bu açıkça aleni ve belli değil mi? Burada matbaacının ihmali de söz konusudur. İkincisi kesilen kitaplar çuvallanarak stadyumda o taraftar grubunun liderine teslim edilir. Bu lider kendi grubundaki taraftar kitlesine balya balya konfetileri dağıtır. Bu dağıtım esnasında konfetileri kontrol etmediği için kendisi de ihmalden sorumludur.

Konfeti çuvallarında zaman zaman istenmeyen bazı cisim ve maddelerde çıkabiliyor. O yüzden konfetiden sorumlu olan kişi kontrol etmediğinden dolayı ihmalden kusurludur. Bu tür çuval ve paketlerin stada alındığında kontrol noktasından nasıl geçtiği de ayrı bir ihmal değil midir? Az öncede söylediğim gibi bazen bu tür çuval veya paketlerin içerisinden başka şeylerde çıkabiliyor.

Şimdi gelelim ortaya çıkan görüntülerin ardından haberi servis yapan ajanslara. Bir kere hiçbir çocuk evden gidip koşa koşa Kur’an-ı Kerim’i indirip matbaanın yolunu tutarak konfeti yaptırmaz. Bu bir ikincisi kesilen kitabın ders kitabı veya Kur’an Kurslarında okutulan Cüz kitabı olduğu alenen belli iken bunu Kur’an-ı Kerim diyerek servis etmekte ki maksadınız ne idi. 

Bu ayıbı boynunuza yaftalarken hiç mi sıkılmadınız? Utanmadınız? Ar etmediniz? Hiç mi? Şunu da net olarak belirteyim. Elbette kesilen Din dersi kitabı da olsa Cüz’de olsa imha yeri orası değil. Ama ortada her şey ayan beyan belli iken sizin Ordu’yu Kur’an-ı Kerim’den konfeti yaptılar diyerek aklınızca rezil etmeye çalışmanız, sizin rezaletinizin aynası olmuştur. Ben buna kusura bakmayın ama basının konfeti rezaleti der geçerim…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları