HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ASLAN PAYI!

26 Ekim 2021 Salı Saat: 09:35

Mecliste bütçe görüşmeleri başladı. Kollar bir havada bir yerde, taleplerin, isteklerin, beklentilerin de önü arkası kesilmiyor. Neden? Çünkü pasta çok büyük olunca ne diller ne diller… O kadar ilginç bir durum var ki, bakanlıkların hepsinin bahanesinin başında Pandemi olunca şaşırmamakta bir o kadar normal oluveriyor. Pastadan dilimi biraz daha büyük koparmak için Pandemi de şahane bir bahane oluyor.

Bana göre önümüzde ki bütçeden aslan payının ilk sırasına Savunma oturmalıdır. Etrafımız bu kadar çakalla çukalla sarılı iken savunma kaynaklarına ayrılacak miktarın önemi de bir o kadar artıyor. Dünyanın salyalarını akıttığı ülkemizde Savunmada A’dan Z’ye tam tekmil donanımlı olmak, ülkenin bekasını güçlendirip diri tutmak, bana göre en önemli meseledir.

Eğitimciler, sağlıkçılar, ulaştırmacılar vs vs tutturmuşlar aslan payı bizim olsun diye. Öyle yağma yok arkadaş derim ben. Bütçenin ikinci sırasına Tarım yerleşmeli. Neden mi? Bu ülkede çiftçi ve köylü artık bağına bahçesine giremiyor. Maliyetlerin yüksek olması nedeni ile çiftçi de, köylü de artık üretemiyor, yetiştiremiyor. 

Çiftçiye, köylüye, asgari ücret ve 2 bin liranın altında maaş alan tarım emeklisine acil destek sağlanmazsa, ülke yokluğun, yoksulluğun, kıtlığın ve sefaletin eşiğinden içeri girer haberiniz olsun. O yüzden gözünüzü hiç kırpmadan 2. Sıraya tarımı, tarım emekçilerini ve tarım ürünlerini göz önünde tutarak koyun derim.

Üçüncü sıraya ise bana göre Maliye getirilmelidir. Ülkemizde 5 milyona yakın 2 bin liranın altında maaş alan SGK emeklisi var. Bunları en azından asgari ücret seviyesine çıkarmak gerekmiyor mu?  

Yine toplamda 10 milyona yakın SGK emeklisi asgari ücretin altında, bunun yanı sıra açlık ve yoksulluk sınırının da çok çok altında. Hazinenin bu durumu ivedi bir şekilde düzeltmesi lazım değil mi?

Dördüncü sıraya hiç tartışmasız Sağlık, 5. Sıraya da Eğitim derim. 6 sıraya İlim Bilim, 7. Sıraya ulaştırma, 8’e İçişleri, 9’a Dış İşleri, 10’da Kültür, sanat, sporu koysanız kafidir. 

Gerisini  de kime verirseniz verin. Ama önceliğiniz Millet olsun. Milletin çözülecek, çözüm bekleyen dertleri olsun. 2022 yılı bütçesi gelin bu kez aslan vatandaşın bütçesi olsun. Ha ne dersiniz?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları