HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SEÇMEN ESKİ SEÇMEN DEĞİL!

9 Kasım 2021 Salı Saat: 09:27

Ben bugünden söyleyeyim siz siyasiler ne yaparsanız yapın! Kiminiz bir erken seçim sevdası tutturdunuz gidiyorsunuz. Kiminizde yok öyle bir şey ortalık güllük gülistanlık, seçim zamanında yapılacak diyorsunuz. Gaydanız ne olursa olsun. Bakın ben baştan söylüyorum. Seçmen artık eski seçmen değil, bunu şimdiden aklınıza yer edin.

Birincisi neye göre oy alacaksınız? Bunun hesabını şimdiden çok iyi yapmanız lazım değil mi? İkincisi bizde meşhur bir laf vardır! Ne verdinizde ne alacaksınız? Doğru söze ne denir? Üçüncüsü ne kadar inandırıcı, yapıcı ne ne kadar tabancı olduğunuzu nasıl kanıtlayacaksınız? 

En önemlisi de ne kadar yerli, milli ve ne kadar vatan, millet, bayrak sevdalısı olduğunuzu da kanıtlamanız gerekmiyor mu? Bu ülkeye sevdanızın ölçüsünü de ispatlamak zorundasınız. Bunu da peşinen söylemiş olayım. Kulağınızın bir kenarında dursun. Bir gün lazım olur.

Yaklaşık 58 milyon seçmen olacak önümüzde ki seçimlerde. Bunun 7 milyonu Kürt seçmen diye adlandırdığınız bir kesim. Doğru mu? Kürt seçmen de artık terörle ve terör örgütüyle anılmak istemiyor? Bu da doğru mu? Peki Kürt seçmen bu kez ne yapacak? Nasıl bir yol haritası izleyecek? Neye göre karar verip sandık başına gidecek? 

Bunun hesabını da umarım şimdiden yapmaya başlarsınız. Çünkü 7 milyon seçmen yaklaşık yüzde 11’e denk geliyor değil mi? Kürtleri nasıl ikna edip ve bağrınıza basacaksınız? Nasıl bir yol izleyeceksiniz? Ve onlara samimiyetinizi nasıl kanıtlayacaksınız? Bakın üstüne basa basa söylüyorum! Kürt seçmeni artık terörle anılmak istemiyor.

Diğer yandan yine yaklaşık 9-10 milyon Alevi seçmen var karşınızda beyler. Buna ne dersiniz? Bakın ikisinin toplamı yine yaklaşık yüzde 18’e denk geliyor. Şimdi 58 milyondan 18 milyonu çık kalıyor geriye 40 milyon. Bu sayının yüzde kaçı Z kuşağı ve orta yaş grubu biliyor musunuz? Ya bakın işiniz hiç de o kadar kolay değil. 

40 milyon seçmenin 30 milyona yakını sizin Z kuşağı dediğiniz ve bunun yanı sıra orta yaş grubudur. Beyler, peki kadın ve engellilere seçilme noktasında kota durumunuz ne kadar olacak? Bunun için planlarınızı da şimdiden kamuoyunu bildirmeniz gerekmiyor mu? 

Gençler için seçilme kotanızı da unutmayın bu arada. Gençlere ne kadar kota hakkı tanıyacaksınız? Bu da çok merak ediliyor. Bakın rakamlar ve gerçekler gayet açık ve net. Gördüğünüz gibi değişen, gelişen, üreten ve yarışan Türkiye’de artık seçmen eski seçmen değil. Değil mi?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları