HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

CHP DÜŞÜNSÜN!

12 Kasım 2021 Cuma Saat: 09:41

Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yıldönümünde başta Anıtkabir olmak üzere ülke genelinde coşkulu etkinlikler ve programlar gerçekleştirildi. Mevki, makam ve üst düzey insanların sosyal medya hesapları tek tek tarandı. Kimler ne yazmış, ne çizmiş, ne söylemiş bir bir izlendi, bakıldı ve yorumlandı.

29 Ekim’de olduğu gibi acaba 10 Kasım’da da aynı hatayı yaptı mı? Sorusu diye merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gördük ki kasıtlı ısrarında hala devam ediyor.

Kaftancıoğlu, Anma gününde Twitter hesabından yine kendi üslubunca ölüm yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Geçmişte "Atatürk" ifadesini kullanmaması nedeniyle CHP'de bir kesim tarafından sert bir dille eleştirilen Kaftancıoğlu, bu sefer ki paylaşımında "An(la)mak için, olmazsa olmazımız izinden gitmek… Daima işaret ettiği gibi; Akılla, bilimle, inançla, umutla, çalışmayla ve sonsuz hasretle…" ifadelerine yer verdi. Gördük demiyor işte zorla değil.

Canan Kaftancıoğlu, daha önce de katıldığı bir organizasyonda özellikle CHP tabanının büyük tepkisini çeken şu ifadelere yer vermişti: "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum. Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim."

Aynı zamanda hemşerimiz olan hanımefendi Kaftancıoğlu, Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kendince neyi uygun gördüğü açık ve net ortada değil mi? Israrını sürdürmesini anlamak benim işim değil, derdim tasam hiç değil. Kendi parti tabanını çileden çıkarmayı başaran koskoca İstanbul gibi bir ilin başkanına hattini bildirmek ne bizim, ne partililerin, ne de kimsenin işi değil.

Şimdi oturup CHP düşünsün. CHP’nin parti disiplin kurulu düşünsün. CHP’nin Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcıları düşünsün. MYK’sı, PM düşünsün. Neden Canan hanım neden? Diye sorsun. Ne bu ısrar amacın nedir? Diye de ayrıca millet adına, partililer adına hesabını sorsun. Sorabilirlerse eğer…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları