HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEMEL AĞABEYYY!!!

13 Kasım 2021 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önceki gün Külliyede bir araya geldiler. Yaklaşık iki saat süren görüşmeyi bütün ülke pür dikkat takip etti. 

Başlangıçta bir koltuk meselesi ile Erdoğan’a gönderme yapan Karamollaoğlu’nun bu çıkışı da hem esprilere hem de derin siyasi düşünce mesajlarına neden oldu.

Görüşmede bana göre Karamollaoğlu’nun çantasında üç ana başlık yatıyordu. Bunlar parlamenter sistem önerisi, ekonomik sıkıntılar ve toplumdaki adaletsizlik algısı diye düşünüyorum. Tabi iç ve dış politikalarda ki yaşanan gelişmeler hakkında da mutlaka ikili istişareler yapılmıştır. 

Şimdi neyi düşünüyorum biliyor musunuz? Saadet Partisi, Millet İttifakının zincirinde ki ilk halkayı kıran taraf mı olacak? Milletin zincirinde ki halkalar artık birbirini tutmuyor, tutamıyor mu? İkincisi de AK Parti ısrarla yeter artık ne işin var o tarafta yetti gayri dön bu tarafa diye ayrı bir ısrarı mı var? Aslında hem AK Parti hem de Saadet Partisi tabanlarının da esasen istedikleri budur kanaatindeyim.

Her iki parti de teklif var mı? Yok mu? Konusunda net bir açıklamada bulunmadılar. Ama görünen o ki, buzlar eriyor. Millet İttifakına ilk çelmeyi de görürde bakarsınız Saadet Partisi atacaktır. Kimse söylemeden ben söyleyeyim şimdiden. Bu benim kesin ve net iddiamdır. İlk çelme SP’den gelecek.

Son yapılan anket sonuçlarında SP yüzde 0.8 gösterildi. SP, Cumhur İttifakına geçerse yüzde 7 baraj sistemine göre puanı kaç olur? Bunu şimdiden kestirmek çok zor. Çünkü SP’nin talepleri, beklentileri ve istekleri de çok önemli. MHP gibi ittifakta önce beka, yerlilik ve millilik ilkesine bağlı mı kalacak? Yoksa önce parti menfaatleri önceliğinde direniş mi gösterecek? Henüz belli değil.

Karamollaoğlu, merhum Erbakan hocamız gibi önce beka, yerlilik ve millilik ilkesine riayet ederse o zaman Saadet’in değmeyin keyfine. Bunu ben demiyorum. Saadetin tabanının ta kendisi söylüyor. Üç beş koltuk elbette Erdoğan kendilerine takdim eder. Bana göre aslolan önce beka, yerlilik ve milliliktir. Değil mi?

Bu vesile ile Temel Ağabey’e sosyal medya hesaplarından çok nazireli, naziresiz mesajlar yollandı. Tıpkı Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yalvarıp yakarması gibi. Gökçek önceki gün twetinde; “Yeter artık bizi üzme Temel abi” diyerek bir niyazda bulundu. İki gündür aynı tavanın balı olan her iki partinin tabanı da aynı niyazlara devam ediyor: “Yeter artık bizi üzme Temel ağabeyyy” diye.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları