HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YOK ÖYLE YAĞMA! (ÖTV)

15 Kasım 2021 Pazartesi Saat: 09:50

Bir kere adı üzerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) değil mi? Bakın adı üzerinde Özel diyor. Türkiye, dünyanın en pahalı ÖTV uygulamasını yapan ülkelerin en başında geliyor. Bunu da sanırım herkes biliyordur. Avrupa’da ve diğer ülkelerde hangi kriterlere göre uygulanıyor? Onu da az çok biliyoruz.

Türkiye’de en çok yüksek kalem kesintisi ise akaryakıt, alkollü içecekler, tütün, sigara vs. başı çekiyor. Haydi alkol ve sigarayı anlarımda akaryakıtta ki uygulamalara bir türlü kafam basmıyor. Adam çok zengin, parasının hesabını bilmiyor. Çekmiş villasının önüne yatları ama o yatın akaryakıtını alınca ÖTV’den muaf iyi mi?

                Diğer taraftan yine bu para babalarının aldıkları özel uçaklar, helikopterler, jetler falan işte bunlarında akaryakıtlarına ÖTV yok biliyorsunuz değil mi? Çok şükür paramız, pulumuz olmadığı ve kıt kanaat geçindiğimiz için, yata, kata, teyyareye verecek paramız olmadığından böyle bir kul hakkına girmek nasip olmadı. Olmasın da İnşallah.

Bunu neden söyledim! Şimdi bu para babaları bu kadar konfor içerisinde bu kadar özel tüketim içerisinde akaryakıt vergisinden muaf oluyorlar ya diğer taraftan çiftçinin, köylünün yüzde 70 vergi vererek aldığı akaryakıttan tarlada, bağda, bahçede sırf üretmek adına çektiği çileyi biliyormusunuz?

Bunun yanı sıra ulaşımda nakliyecilerin, toplu ulaşım hizmetleri yapan sektörlerin, 7/24 taksi vb. gibi hizmetlerde direksiyon sallayarak geçimlerini temin etmeye çalışanların da çektiği cefalardan da haberiniz var mı? Adam Tır’ın üzerine çıktığı zaman günler veya haftalar sonra evine geliyor. Katettiği mesafede de aldığı akaryakıta yüzde 70 ÖTV ödüyor.

Şimdi gelelim arada ki farka! Birileri paralarını saymaya para sayma makineleri bile yetişmiyor. Ama akaryakıta zırnık vergi ödemiyor. Ne dersiniz? Diğer taraftan da sırf üretecek, sırf hizmet verecek diye üzerine birde ÖTV adı altında yüzde 70’lere varana kadar vergi ödeyecek. Yok öyle yağma! Beyler madem kolları sıvadınız. Bu kul hakkından da yakanızı kurtarın artık…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları