HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FAİZLER DÜŞSE NE OLUR!?

2 Aralık 2021 Perşembe Saat: 09:18

Artan altın ve döviz kurlarının hızının yavaşlatılması için hükümet faiz indirimi kararı aldı. İyi mi yaptı? Kötü mü yaptı? Ben bilmem anlamam bu ekonomistlerin işi çünkü. Bankalar yarışa girdi. Alınan karar karşısında ihtiyaç kredilerini öyle cazip hale getirdiler ki öyle sormayın gitsin.

Bir kere faizler düşse ne olur!? Bu ülkede acilen bir sicil affı çıkmadığı sürece faiz düşse ne olur? Toplumda 3 kişiden birisi yasal takipte değil mi? Yine bu toplumda 4 kişiden birisi icralık değil mi? O zaman bu kredileri kim çekecek? Kimin işine yarayacak?

Yıllardır yazıp, çizip, söylüyoruz. Hükümet önce her şeyi bir kenara bırakıp, bir defaya mahsus şu sicil affını çıkarmak mecburiyetindedir. Artık bu mesele zaruri bir mesele olmuştur. Hükümetin ilk önceliği emekli, memur ve işçi maaşlarını adam gibi düzenlemeli ve hemen akabinde de sicil affını hayata geçirmelidir.

Bu sicil affından kastımda şudur. Bakın örnekle izah etmek gerekirse bu ülkede 10 milyon dolaylarında emekli var. Bunların yarısından çoğu asgari ücret seviyesinde bir kısmı da 2 Bin Lira’nın altında emekli maaşı alıyorlar. Şimdi bu kadar düşük maaş alan bu emeklilerin 3/2’sinin banka borçlusu, yasal takipli ve icralık olduğunu biliyor musunuz?

Dolayısıyla bırakın emeklilerin kredi çekebilmelerini adamlar kendi maaşlarından maaş avansı bile kullanamıyorlar. Araştırabilirsiniz. Memur ve işçi kesiminin de banka borçlusu sayısının hat safhada olduğunu da biliyoruz. Şimdi soruyorum? Bu faiz indirimi kimin işine yarayacak? Toplumun ne kadarı bundan faydalanabilecek?

Merkez Bankası faiz indirimi yapmış! Ver de kolunu çekip tebrik edeyim seni kardeşim. Sen elinde ki yasal takip ve icra sayılarını görmüyor musun? Senin, Varlık Fonuna aktarılan dosyalardan da sayısal olarak haberin var değil mi? Haydi ver hükümete bir teklif de ki, efendim ben bir defaya mahsus sicil affı çıkarmak zorundayım de diyebilirsen. O zaman gelip seni alnından öpelim.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları