HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TÜRKİYE’NİN YENİ KABUSU!

18 Aralık 2021 Cumartesi

Son günlerde sahte alkol ve tütüne yapılan operasyonlarda ortaya çıkan ölüm sayılarının artması, tiryakilerin ve alkol tüketicilerinin kabusu olmaya başladı. Kaçak alkol ve tütüne sarmanın ve rağbet görmesinin nedeni ise piyasa fiyatlarının çok altında olmasına bağlanıyor.

Geçen haftalarda da bu konu ile ilgili bir yazı paylaşmıştım. O günden bugüne ölüm vakalarının artmasını görünce bende tüketiciler adına tedirgin olmaya başladım. Sahte alkol ölüme sebep verdiği gibi ayrıca göz başta olmak üzere beş duyu organlarımızda da ciddi hasarlar açıyormuş. Bunların en başında ise görme yetisini kaybetmek geliyormuş.

Şimdi bir de olaya tüketici gözüyle bakalım. Konuştuğum birkaç insan, Türkiye’de sigara ve tütünde ÖTV’nin yüksek olması nedeniyle fiyatlarında alım gücünün çok üstünde olması bahane edilerek kaçak tütün veya alkolü tercih ettikleri ifade edildi. Bunun yanı sıra kendi kendilerine alkol imal edip, kendi ihtiyaçlarını öylece karşılama bahaneleri çıktı karşıma.

Bugün Türkiye’de en ucuz sigara 16.00 Lira. Bu da bir kişinin günde bir paket sigara içtiğini farz edersek ayda 480 Lira yapıyor. Bu en düşüğü tabi, alkol de de durum aynı. Kaçak veya sahte içkilerde en çok rakı, votka, cin ve viski tercih ediliyor.

Bu içkilerde 70’lik bir şişenin fiyatları bugün 200 Lira’nın altına düşmüyor. Hal böyle olunca tüketicilerde kaçak veya sahte alkol ve tütün almaya başlıyorlar. Becerebilen de kendi içkisini, kendi tütününü sarıp içiyorlarmış. Dolayısıyla bu mamullerde ÖTV düşerse fiyatlarında makul seviyelere çekileceği ümit ediliyor.

Peki ÖTV’nin indirilmesi hükümete ne kaybettirir? Bunun cevabını uzmanlar açıklamalı diye düşünüyorum. ÖTV’nin indirilmesi firmaları nasıl etkiler? Bunun da cevabı verilmeli. Durum ne olursa olsun! Aslolan alıcı, tüketici yani vatandaşın menfaatinin gözetlenmesi değil midir? Bu inat devam ederse, sahtecilikte, kaçakçılıkta Vallahi kimse elimize su dökemez.

Allah’tan Ordu’da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube ekipleri bu konuda çok titiz ve çok hassas çalışıyor. Bu fırsatçılara göz açtırmayan Narkotik Şube ekiplerini de buradan tebrik etmek ve kutlamak istiyorum. Bu kabustan kurtulmanın tek yolu yine hükümetin fiyatlar konusunda ki alacağı kararlara bağlı diye düşünüyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları