HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

PAZAR TEZGAHLARINA DİKKAT!

28 Aralık 2021 Salı Saat: 09:30

Ordumuzun Altınordu ilçesinde ki semt pazarlarının tezgahları sağlık açısından büyük bir tehlike saçıyor. Akşam işi biten pazarcılar, kalan mallarını geri yükleyip gittikten sonra boşta ve açıkta kalan tezgahların üzerini kediler, köpekler ve kuşlar sarıyor.

Bu tezgahların üzerinde artıklardan karınlarını doyurmaya çalışan can dostlarımızdan sabaha kadar uyuyan mı ararsınız, ne ararsanız arayın ertesi gün tezgahlar steril hale getirilmeden üzerleri yeni ürünlerle doldurulup halka satışa çıkarılıyor.

Özellikle kuşların havadan tezgahların üzerine bıraktıkları dışkılarda ayrı bir sorun. Sabah olunca bir kova su ile sanki tezgahlar temizlenmiş oluyor. Bence zabıtalar ve sağlık ekipleri bu konuda hem pazarcı esnafına yardımcı olmalı hem de vatandaşın sağlığını riske atmamalı değil mi?

Buradan bütün belediyelere tavsiyem şudur! Akşam pazarların işi bitince tezgahların üzerleri sağlıklı ve korunaklı bir şekilde iyice temizlendikten sonra ya örtülsün ya da kapatılsın. Böyle bir zorunluluk ve uygulama yaparsanız, Türkiye’de ki bütün Belediyelere de örnek olmuş olursunuz.

Bakın her gün ayrı bir virüs, ayrı bir hastalık çıkıyor karşımıza. Ne zaman ve nerede nasıl bir hastalığa, nasıl bir mikroba yakalanacağımız hiç belli değil. Ama önlem ve tedbir almakta elimizde iken sağlığımızı göz göre göre riske atmakta akıl işi değil.

Sosyal ve çağdaş belediyeciliğinize bu tavsiyemi mutlaka dahil edin. Pazar yerlerini daha hijyen, daha sağlıklı ve daha güvenilir hale getirmek sizlerin elinizde beyler. Bu tavsiyeme mutlaka duyarlılık göstereceğinize tüm samimiyetimle inanıyor ve güveniyorum. Siz bu işin üstesinden de gelirsiniz. Haydi bir an önce sıvayın kolları…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları