HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SİYASETTE ÜSLUP VE SEVİYE!

1 Ocak 2022 Cumartesi

Türk siyasetinde üslup ve seviyeyi geride bıraktığımız yılda yerin dibinde tamamladık. Umarım bu sene üslubumuzda seviyemizde yine yerin dibinde dolaşmaz. Umarım dedim çükü pek ihtimal vermiyorum. 2022 yılı bir de seçim yılı arifesi olduğu için pek de mümkün görünmüyor.

Peki, siyasette seviye neden düşüyor? Sorusunu soranlar da çok. Çamur at izi kalsın söylemleri fazla olunca ne üslup ne de seviye kalıyor. İşte neden bu değil mi? Hazımsızlık öyle bir hastalık ki, herkesi birbirine düşürmek hiç de zor değil.

Gerçekleri duruma göre kabullenip, kabullenmemekte ayrı bir hastalık türüdür. O yüzden gerçek olanı kabullenmenin bir erdemlik olduğunu bilmeyenler, hem hazımsız hem de seviyesiz oluyorlar. Siyaset dili çok farklı bir dildir. Konuşmasını bilmeyen ve beceremeyenler insanların gözünün içine baka baka kendilerini yerin dibine soktuklarının farkında bile olamazlar.

İster yöneten olun, ister yönetmeye talip olun! Ama yönettiğiniz veya yönetmeye talip olduğunuz milletin karşısında ve milletin gözünün içine baka baka seviyeyi düşürmeye hiç birinizin hakkı yok değil mi? Unutmayın ağzınızdan çıkan her kötü sözü, çoluğundan çocuğuna, yaşlısından gencine herkes okuyor ve dinliyor.

Kimse siyasetinizde laf cambazlığınızı okumaya ve dinlemeye de pek meraklı değil. Millet artık geçim derdine düşmüş. Ekmek derdinde ki insanın siyasi palavralara ve kötü söylemlere karnı toktur. Dinlemezler de, emin olun dinlemezler. O yüzden biraz değil, şöyle adam akıllı 2022 yılında silkelenin ve kendinize gelin derim.

Siyasette rekabeti kavgaya çevirmek başarı sağlamaz. İnsanlara siyasi güveni kazandırmanın yollarına çalışın. Siyasi güven, yönetenin veya yönetmeye aday olanın ne kadar ahlaklı ve erdemli olduğuna bağlıdır. Siyasi güven çok bambaşka bir şeydir. Yani herkesin giyeceği bir hırka değildir. Onun için, milletin karşısına çıkarken üstünüze, başınıza, yüzünüze ve gözünüze iyi bakın.

Dilin kemiği yoktur. Söz ağızdan uçtu mu geri dönme şansı da yoktur. Sözü duyan kulak, okuyan göz, duyduğu ve gördüğüne göre kararını verir. O yüzden siyasette elinize, dilinize, sözünüze hakim olamazsanız başarılı da olamazsınız. İnşallah 2022 yılında bir daha bu seviyesizlikleri görmez ve tanık olmayız. Yılın ilk gününden herkese iyi yıllar temenni ediyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları