HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ESNAF KEPENKİN UCUNDA!

6 Ocak 2022 Perşembe Saat: 09:44

Yeni yılın ilk gününden bu yana art arda yapılan zamlar yalnızca tüketicileri değil, esnafı da çileden çıkardı. Bakın bu ülkede alkol ve sigara deyip geçmeyin. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt deyip geçmeyin. Bu ülkenin hazinesine giren en büyük para kaynakları işte tam da bu kalemlerdir. Alkol ve sigaradan, devletin ne kadar kazancı olduğunu biliyor musunuz? Hazineye giren paranın tam tamına 4/1’ne eşit.

Elektrik ve doğalgazdan elde edilen gelirde yine hazinenin 4/1’ne eşit. Her ikisinden devletin kasasına giren miktar yüzde 50. Akaryakıtta da yine devletin cebine giren para 4/1’i buluyor. Peki bunları tüketen kim? Vatandaş tabi ki, vatandaşın belini büken şimdi iktidar mı? Yoksa özelleşen bu sermaye piyasaları mı?

İki gündür, Tekelci esnafı isyanlarda. Adamlar hem stok krizine girmişler hem de zamlar yüzünden satış yapamıyorlar. Yani malda alamıyor, malda satamıyorlar. Altınordu ilçemizde ki tekel bayileri de ellerinde bulunan ürünleri kaç liraya vatandaşa satacaklarını hala bilmiyorlar. Kesinleşen sigara fiyatları hariç, alkolde de tutturan tutturana gidiyor.

Tütün ve alkol sektöründe ki esnafların çoğu neredeyse kapanma noktasına geldiklerini belirterek, “Kepenkin ucundayız. Kapanmamız an meselesi” diyerek üzüntülerini dile getiriyorlar. Tiryakiler ise, “Bu fiyatlara bu mallar alınmaz. Tütüne saracağız. Alkolümüzü de kendimiz yapacağız” diyerek ceplerinin hesabını yapmaya çoktan başlamışlar bile.

Sorun nasıl çözülür bilemiyorum? Bildiğim tek şey iktidarın bu ürünlere uyguladı yüksek ÖTV oranların aşağı çekerek, fiyatların geri çekilmesi diye tahmin ediyorum. Başka bir çözüm veya formül bilen varsa çıksın vatandaşa anlatsın. Vallahi büyük sevap alırlar.  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları