HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖTV YERİNE KDV!

7 Ocak 2022 Cuma Saat: 09:42

Toplumun bütün kesimi yapılan zamları konuşuyor ve fahiş zamların süratle geri düşürülmesini bekliyor. Temel gıda ürünlerinin yanı sıra tütün ve alkolde yılda 6 Milyarı kasasına hükümetin bu sektörde ÖTV’yi kaldırıp KDV uygulaması yapmasını istiyorlar. Tütün ve alkolde yüzde 18 KDV uygulanırsa fiyatlarda 3/2 oranında düşme olabileceği hesaplanıyor.

Böylece hükümette KDV üzerinden vergi alarak bir kayba uğramamış olur ki, tütün ve alkol satanlarda zarar etmemiş olurlar. Tüketici tiryakilerin cepleri de önemli ölçüde rahat bir nefes almış olur. Yaptığım nabza göre eğer Cumhur İttifakı böyle bir karar alırsa, çok samimi söylüyorum, seçim propagandası yapmasına bile gerek kalmaz.

Millet şu anda en çok ekmek, sigara ve alkol zamlarını konuşuyor. Ekmek fiyatları da malum, fırıncı esnafının çilesi de malum. Hal böyle olunca cebiyle boğazının hesabını yapan halk inanın mevcut iktidarı yüzde 60’ın üzerinde yeniden iktidara getirir.

Ürünlere yüzde 70’likl ÖTV uygulamasının sonlanması demek, bir partinin iktidara gelmesi demektir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. ÖTV yerine KDV uygulanırsa muazzam bir gelişme kaydedilir. Benden Cumhur ittifakına yılın en önemli tavsiyesi de budur.

İkinci önemli tavsiyemde On Bin Lira’nın altında kredi kartı borcu olan Memur, İşçi, Emekli ve Esnafın yasal takip ve icra borçlarına bir sicil affı çıkarması olur. Eğer bugünün koşullarında bu sicil affını da Cumhur İttifakı hayata geçirirse Vallahi de Billahi de ittifak yüzde 70’i bile görür.

Elçiye zeval olmazmış. Ben milletin derdini, taleplerini ve beklentilerini ortaya koydum. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü değil mi? Hazır yeri gelmişken şu enerji, elektrik, akaryakıt ve GSM zamlarını da yeniden bir gözden geçirmeniz hiçte fena olmaz. Hadi bu da üçüncü tavsiyem olsun…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları