HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ETİL DİYE METİL’E KURBAN GİTMEYİN!!!

8 Ocak 2022 Cumartesi

Sahte içki imalatının zirve yaptığı bugünlerde, kendi içkisini yapanlara da öyle tuzaklar kuruluyormuş ki, sormayın gitsin. Gözü dönmüş bu furya, piyasaya etil alkol diyerek metil alkol sürerek vatandaşı canından ediyorlar. Bunu da belirli aralıklarla yaparak vatandaşı pahalı içkileri almak zoruna bırakmaları imiş diye öğrenmiş oldum.

Önce ki gün akşam bir öğretmen arkadaşımla sohbet ediyorduk. Onun anlattığına göre bakın nasıl bir sistem kurmuşlar. Piyasaya sürülen etil alkolden alan içiciler, kendi alkollerini yaptıklarında maliyette kendilerine göre daha cazip geliyormuş. Bu durumun artmasıyla birlikte ÖTV’si yüksek alkol satışlarında da önemli ölçüde bir düşüş yaşanıyormuş.

Bunun da önüne geçmek için ülke geneline sürdükleri etil alkol arasına ölümcül olan metil alkol katarak satışa çıkarıyorlarmış. Ülke genelinde her neresi olursa olsun onlar için önemli değil, etil aldığını zanneden tüketici metil ile alkolünü yapınca maalesef ölümde kaçınılmaz oluyormuş. Bir hafta içerisinde yaklaşık 30 kişi hayatını kaybedince hedeflerine ulaşmış oluyorlarmış.

Böylece halk arasında oluşturulan korku, panik ile etil alkol satışının önüne geçilerek pahalı içkilerin satışına teşvik operasyonu devreye giriyormuş. Peki etil ile metil alkolün vatandaş nasıl ayırt edebilecek? Böyle bir şansları var mı? Diye sorduğumda bununda çaresini bulmuşlar bizim kimyager vatandaşlarımız.

Kimyager dedim çünkü millet artık her konuda Maşallah uzmanlaşmaya başlamış. Kendi içkilerini imal edenler aldıkları, ‘Alkol Ölçüm Cihazı’ ile bu sorunun da önüne geçiyorlarmış. Bu cihaza giren eğer metil alkol ise kararmaya başlıyormuş. Gerçek etil alkolde ise böyle bir durum söz konusu değilmiş. Şimdi sahtekarlar düşünsün diyor, kendi içkilerini üretenler.

Sonuç itibarıyla dünde yazmıştım. Hükümet, ÖTV indirimine giderse bu sahtekarları da önüne geçmiş olacak. Vatandaşlarda iki yudum için canlarını tehlikeye atmamış, ceplerini de rahatlatmış olacak.

Ben her türlüsüne karşı olsam da yine de cihazı olmayan vatandaşları uyarıyorum. Etil diye Metil alkole kurban gitmeyin. Birinci kadeh kör, ikinci kadeh beyin, üçüncü kadehte ölüm devreye giriyor. Ona göre dikkat diyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları