HABER ARAMA
-
NURİ KAHRAMANÂH ORDU; SEN VARSIN YA!
-
HÜSEYİN DENİZHAC İBADETİ VE BİLİNMESİ GEREKENLER
-
Erol KARAERKENDİNE İHLAL; ÖLÜM VE HÜZÜN
-
Derya DERVİŞOĞLUOrdu’nun Dereleri
-
ABDÜLKADİR DEMİRHAYATA YÖN VEREN TESPİTLER
-
Ufuk ERSOYAHMET EFENDİ
-
Şafak DELİÇAKARDEPREM FIRSATÇILARI!
-
Semra GENÇOSMANOĞLUİYİSİ İLE KÖTÜSÜ İLE YAŞAYALIM...!
-
SEDAT AKKÖSEİNSAN İNSANIN KURDU DUR ...!
-
ŞÜKÜR ÖZDEMİRDÜNYA KADINLAR GÜNÜ
-
Berkant DOĞANİĞNEYLE KUYU KAZMAK.
-
Mehmet KESKİNGEYLAN’DAN MÜJDE BEKLİYORUZ!
-
UĞUR KARASONSUZA KADAR CUMHURİYET...
-
Savaş ÇELEBİÇEVRE VE DİN
-
Mustafa TÜRKYILMAZVALİ EROL’A APAÇIK
-
NAZIM GÜLERMAĞFİRET ÇERAĞI, TEVBE DURAĞI, İSTİĞFAR BURAĞI...
-
ATİLLA SAMATPERŞEMBEDEN MESAJ
-
Ersin ERDOĞANEL-VEDA...
-
MEHMET YILMAZYİNE YENİDEN TEK ORDUSPOR
-
Recep AydınVALİ PARAYI MİLLETİN KALBİNDEN BULDU
-
AV. KEVSER AYCAN YILDIZÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI
-
AV. ELİF GÜNEY KATIRCIOĞLUUlusal Egemenlik ve Çocuk Hakları
-
AV. BİRSEN UÇARKADINLAR VARDIR
-
Av. Özlem KÜTÜKSUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK PEKİ YA SUÇA SÜRÜKLEYEN ?
-
AV. ZELİHA AYPEK BAYRAKKADINLAR GÜNÜNÜN TARİHİNE BAKACAK OLURSAK!
-
AV. YAREN TÜRKERBİLİM VE SANATTA KADININ ROLÜ
-
Av. Ebru Avcı BecerenSosyal Medya Ve Çocuklar
-
AV. SERAP TAŞTEMELHEPİMİZ BİRİZ, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ, ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRLÜSÜNE SUSMAYIN!
-
AV. AYTEKİN ERDEMEN GÜRÜLTÜLÜ SES VİCDANIN SESİ
-
AV. ASUMAN AYDINEREN BÜYÜK HAK YAŞAMAKMIŞ
-
Av. Sabri Can GÜRSOYÇOCUK VE CİNSEL EĞİTİM
-
AV. ALPER İSKENDEROĞLUAnadolu ve Mezopotamya ‘da Kız Çocuğu Olmak
-
AV. TUĞÇENUR ALDENİZTÜRKİYE’DE KADIN VE SİYASET
-
BİRGÜL AKBULUTSEVGİ İLE KURTULACAKTIR İNSANLIK….!!
-
ÖZLEM KÜTÜKEKONOMİK HAYATTA ÇOCUK KALABİLMEK
-
AV. ÖYKÜ ÇALIŞDÜNYA ÇOCUK GÜNÜ
-
KAYA AYDINÖĞRETMENSİZ EĞİTİM
-
ADEM UZUNÖMEROĞLUKURUL
-
ÇİĞDEM TÜRK ÖZÇELİKVEDALAR, ACILAR VE RUHLAR
-
Mehmet TopkaraoğluGÖZLÜK CAMLARINIZI DEZENFEKTE EDİN
-
ARSLAN ÖZERMEMLEKET HASRETİ
-
Mehmet Ziya OdabaşPEKİ NASIL KÖYLÜ OLUNUR?..
-
Op. Dr. İsmail KuralSODA ŞİŞESİ AÇARKEN KÖR OLMAYIN
-
ONUR ŞAHİNÖNCE SAĞLIK...
-
REMZİ AKSOYDOĞRU ADAM…
-
Metin AKSOYCENAZE EVİNDE DÜĞÜN OLMAZ...
-
Uzm. Dr. Hakan DumanBİR PARADOKSUN ANALİZİ
-
Yunus ÖNEMTEKNOLOJİ HIZLA İLERLİYOR, İNSANLIK AYNI HIZDA GERİLİYOR
-
Servet YERLİKurul Kayası Eski Yerleşim Alanı - Kurul Kalesi nin Dünü Ve Bu Günü
-
Adem AksoyBAŞARININ ALTYAPISI ‘ADALET’
-
YAŞAR DALGIÇREFERANDUMA NEDEN “EVET” NEDEN HAYIR?
-
Soner MAĞDENVAR YA DA YOK OLUŞ
-
Alaaddin ARSLANORDUSPORA ÇÖZÜM ARAYIŞLARI
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
SON DAKİKA HABERLER
- 11:17 TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:06 İSTANBUL DEPREMİ GÜNDEMİ GERİDE BIRAKTI
- 10:57 ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN VELİLERE KONFERANS
- 10:44 “Birlikte Daha Güçlüyüz!”
- 09:41 GAZİ VURUŞU
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
PUAN DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
Ersin ERDOĞAN

Milleti İkiye Bölen Kim?
31 Ocak 2022 Pazartesi Saat: 09:30
Öncelikle şunu bir öğrenip anlayalım ve üzerinde mutabık kalalım.
Ölmüş veya yaşıyor olsun, sevip-saygı duyduğun veya sevmeyip-saygı duymadığın olsun, unvanı, mesleği, ideolojisi veya inançları her ne olursa olsun, sen de her kim olursan ol, herkesi her yaptığı ve söylediği şeyden dolayı saygı çerçevesinde eleştirebilir ama nefret dilini de kullanarak kimseye hakaret edemezsin, kimseyi tehdit edemezsin, kimseye iftira atamazsın. Her kim işlerse işlesin, her kim olursa olsun, suçu ve suçluyu övemezsin, sıradanlaştıramazsın ve meşrulaştıramazsın.
Mutabık kaldıysak sevinirim ama kalmadıysak, neden bu ilkelere uymak zorunda olduğumuzu anlatmak zorundayım. Çünkü aksi adaleti yorar, düzeni bozar ve vicdanları yaralar. Kanunlar da böyle diyor. Cezası ne ise, nasıl uygulanacaksa açıkça da belirtiyor. Hiç kimseye de ayrıcalık tanımıyor. “Ben sana hakaret edersem, iftira atarsam, tehdit edersem suç olmaz ama sen bana edersen suç olur” diyemezsin.
Dersen eğer; uyguladığın çifte standartlara kayıtsız kal/a/mayanların da, sanki ağır tahrike maruz kalmışçasına tepki gösterip, gereksiz ve düşüncesizce sarf ettikleri, maksatlarını aşan çirkin benzetmeleri ve söylemleri ile başka suçların işlenmesine ortam yaratırsın.
Bir de bunun üstüne, durumdan vazife çıkaran yandaşlar, aklıselim eleştiriler yapmak yerine, etki-tepki döngüsünü köpürten, yüksek perdeden üstenci güzellemeler ve ev önü protestoları ile suçlama, saptırma ve sıradanlaştırma eylem ve söylemleri yaparsa ateşe benzin dökmek gibi olur.
Çifte standartlar her ne konuda olursa olsun, saygı duyulan, desteklenmesi gereken ve kabul edilebilen bir şey değildir. Hassasiyetleri kaşır ve ayrışmayı tetikleyip toplumu böler.
Her halükarda, toplumsal ayrıştırmaya neden olabilecek uygulamalar da maksadı aşan çirkin tepkiler de doğru değildir ve kabul edilemezdir. Ama bunun sıradanlaştırıldığı yerde aklıselim olmayı anlatmak da anlaşılmak da zordur.
Bir toplumda fikrî bölünme olursa veya olmuşsa eğer, kesinlikle çifte standart uygulamaları kabul edip destekleyen yandaşlar ile kabul etmeyip desteklemeyen karşıtlar arasındadır. Sorgulanması gereken ise bu ortamı kimin hazırladığı veya sebep olduğudur.
Şimdi, kimi eleştireceğiz “milleti ikiye böldün” diye? Çifte standart uygulayanları mı? Karşı çıkarken maksadını ve haddini aşan karşıtları mı? Yoksa çifte standartları görmezden gelip sıradanlaştıran ve meşrulaştıran yandaşları mı? Cevap soruların içinde açıkça duruyor zaten! Milleti ikiye bölen, sana farklı bana farklı standartlar uygulayanlar ile buna destek verenlerdir.
Baskı ikliminin olduğu yerde, eleştirileri belki suçlama konusu olur diye, haksızlıkları ve olumsuzlukları onaylamayanlar, sessiz kalmayı tercih ediyor genellikle. Yandaşın algılayamadığı şey ise; sessiz kalanların ve seslerini edeple çıkaranların sindirildiğini sanmasıdır. Bu nedenle yaptığım bu edepli eleştirim, adil olmayan, vicdanları yaralayan, mantığa sığmayan güzellemeler yaparak çifte standart uygulamaları sıradanlaştırarak meşrulaştıran üstenci yandaşlara ve toplumsal ayrıştırmalara zemin hazırlayanlaradır.
Vicdanlı ve adil olduğu sürece yandaş olmak ayıp değil, bir tercihtir ve anlaşılabilirdir. O halde sormak istiyorum! “Yandaşı olduğuna çirkin benzetmeler ile hakaret edilince, elbette ki haklı olarak, tüm gücünle eleştiriyorsun da, neden yandaşı olmadığına karşı nefret dili ile yapılan çirkin benzetmeleri, hakaretleri ve tehditleri de o anda ve o yerde eleştir/e/miyorsun?”.
Varsa samimi ve hakkaniyetli bir cevabın; görüşlerine de yandaşlığına da saygı duyarım. Hele çifte standartları uygulayan kim varsa, unvanına, mesleğine ve ideolojisine bakmadan eksiksiz ve adilce eleştirirsen, sorularının cevaplarını doğru adreste ararsan, o zaman da senin gibi yandaşı alır başımın üstüne koyarım!
Ama yandaşlığı; işine geleni görüp-duymak, işine gelmeyeni görmeyip-duymamak olarak benimsemişsen eğer, söylediğinin de yazdığının da zerre kadar değeri olmaz nezdimde!
Bilmem anlatabildim mi?
Yazı Yorumları ( 0 Adet)
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Ordu Yeni Haber Gazetesi
| İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yazılım: Doğru Ajans